Zeldzaamheid in Bundesliga: koploper Bayern München verliest op eigen veld

Koploper Bayern München verliest op eigen veld van Eintracht Frankfurt

Bayern München is in de Bundesliga tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Op eigen veld verloor de koploper met 2-1 van Eintracht Frankfurt, dat dertiende staat op de ranglijst.

Het was een zeldzame nederlaag voor de Rekordmeister; Bayern verloor in november 2019 voor het laatst een competitiewedstrijd in eigen stadion. Daarna bleef de club dertig duels ongeslagen.

Door het verlies zag de titelverdediger bovendien Bayer Leverkusen op gelijke hoogte komen in punten.

1-1 bij rust

Bayern deelde voor de rust de lakens uit. Toch was het duel halverwege nog in balans. Na een handjevol missers opende Leon Goretzka na een half uur de score uit een passje van Robert Lewandowski.

Frankfurts eerste poging op doel leverde een paar minuten later de 1-1 op: Martin Hinteregger kopte een hoekschop van Filip Kostic tegen de touwen. Bayern-doelman Manuel Neuer voorkwam daarna de 1-2 van Almamy Touré.

Frankfurt viert de gelijkmaker

Na de rust hield Frankfurt-keeper Kevin Trapp zijn team op de been. Met een punt leek Eintracht, dat zijn vorige vijf duels gelijkspeelde, tevreden. Maar het werden er drie: Kostic knalde droog raak in de 83ste minuut.

De Nederlandse aanvaller Sam Lammers viel een kwartier voor tijd in bij Frankfurt en kon het feestje meevieren.

Bayer Leverkusen op gelijke hoogte

Ondanks de nederlaag is Bayern nog wel koploper in de Bundesliga, maar Bayer Leverkusen is in punten op gelijke hoogte gekomen met de ploeg van Julian Nagelsmann.

Leverkusen won eenvoudig met 4-0 bij Arminia Bielefeld dankzij treffers van Moussa Diaby, Patrik Schick (twee stuks) en Kerem Demirbay (strafschop).