Wolfsburg-coach Mark van Bommel ziet het somber in

Dortmund en Freiburg passeren Wolfsburg, dat ook niet van Gladbach wint

VfL Wolfsburg is het een beetje kwijt in de Bundesliga. Na de wervelende competitiestart met een maximale score na vier speelronden wacht de formatie van trainer Mark van Bommel na de 3-1 thuisnederlaag tegen Borussia Mönchengladbach inmiddels alweer drie wedstrijden op een overwinning.

Borussia Dortmund en SC Freiburg profiteerden van de misstap en passeerden nummer drie Wolfsburg op de door Bayern München aangevoerde ranglijst. De koploper ontvangt zondag Eintracht Frankfurt, dat dit seizoen nog geen duel heeft weten te winnen.

Halve omhaal brengt Gladbach op voorsprong

Wolfsburg beleefde in eigen stadion een dramatische start. Het keek na een doeltreffende halve omhaal van Breel Embolo en een treffer van Jonas Hofmann, na een combinatie met diezelfde Embolo, al na zeven minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Luca Waldschmidt deed halverwege de eerste helft weliswaar wat terug, maar veel kansen wisten Wout Weghorst c.s. niet te creëren.

Breel Embolo scoort met een fraaie omhaal

Een kwartier voor tijd maakte Wolfsburg-verdediger Maxence Lacroix een overtreding op Embolo die de boosdoener zijn tweede gele kaart en Gladbach een strafschop opleverde. Doelman Koen Casteels hield de kansen voor de thuisploeg in leven door de inzet van Lars Stindl te stoppen. De genadeklap viel in de extra tijd alsnog door toedoen van Joe Scally.

Dortmund overtuigt niet, maar wint wel

Borussia Dortmund, nog zonder de van een spierblessure herstellende topscorer Erling Braut Haaland, kon thuis ondanks een 2-1 overwinning op FC Augsburg niet echt overtuigen.

Jeffrey Gouweleeuw gaat in de fout tegen Donyell Malen: strafschop

Dortmund, over tweeënhalve week te gast bij Ajax in de Champions League, kwam uit een strafschop op voorsprong: Jeffrey Gouweleeuw trapte Donyell Malen op de hak, waarna Raphael Guerreiro vanaf elf meter toesloeg. Augsburg kon amper een vuist maken, maar kwam toch op 1-1. Andi Zeqiri stond op de goede plek toen de bal terugkwam van de lat.

In de tweede helft zorgde de thuisploeg voor het meeste gevaar en uit een mooie counter zorgde Julian Brandt met een geplaatst schot via de paal voor de 2-1. Thorgan Hazard was dicht bij de 3-1, maar trof alleen voor doelman Rafal Gikiewicz de paal.

Flekken wint met Freiburg

Doelman Mark Flekken, die zich maandag voor het eerst mag melden bij het Nederlands elftal, won met SC Freiburg met 2-1 bij Hertha BSC.