Ronald Koeman heeft maandag aanvallers Ousmane Dembélé en Sergio Agüero na maanden blessureleed weer mogen begroeten op de groepstraining van FC Barcelona.

Dembélé stond sinds juni buitenspel met een rechterknieblessure en Agüero kampte sinds begin augustus met kuitproblemen. De laatstgenoemde Argentijn kwam afgelopen zomer transfervrij over van Manchester City, maar speelde nog geen minuut voor Barcelona, dat door tegenvallende resultaten in zwaar verkeert.

Het is de verwachting dat Agüero half oktober zijn rentree kan maken. Dembéle is naar verluidt op z'n vroegst voor het competitieduel met Rayo Vallecano (27 oktober) weer beschikbaar voor Koeman.

Het nieuws komt Koeman goed uit, aangezien hij momenteel niet ruim in zijn ervaren aanvallers zit. Het eerstvolgende duel van Barcelona is de thuiswedstrijd tegen Valencia op zondag 17 oktober. Daarna volgt de Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Kiev (20 oktober) en El Clásico tegen Real Madrid (24 oktober).

De Catalanen staan negende in de Primera Division op vijf punten van koplopers Real Madrid, Atlético Madrid en Real Sociedad en heeft een duel minder gespeeld dan de lijstaanvoerders.

STER reclame