Sharon Dijksma
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Utrechtse burgemeester Dijksma doet aangifte om tekening met galg

Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft aangifte gedaan van bedreiging omdat in de stad vanmiddag een afbeelding op een muur is aangetroffen waarop ze aan een galg hangt.

De afbeelding was getekend in de Leidseveertunnel bij het station, meldt RTV Utrecht. Onder de afbeelding staat haar naam geschreven.

Dijksma reageert geschokt op twitter. "Dit raakt mij, mijn gezin en de mensen van wie ik hou", schrijft ze. "Er is een grens."

Ze schrijft ook dat dit niet de enige bedreiging is waarom ze aangifte heeft gedaan. "Van deze en vele andere bedreigingen doe ik aangifte."

Het is niet de eerste bedreiging die de burgemeester ontvangt. De sluiting van het restaurant Waku Waku leidde tot veel kritiek. Het restaurant moest dicht omdat de eigenaren zich niet aan de coronaregels wilden houden. Sinds de sluiting zijn bij burgemeester Dijksma, de gemeente en ondernemers diverse bedreigingen binnengekomen.

Eerder deze week deed ook demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid aangifte van bedreiging vanwege een galg. De aangifte werd gedaan na een tweet met een foto waarop de galg te zien was die zondag was meegenomen bij de demonstratie op de Dam. Daarbij was geschreven dat de galg voor hem klaar 'hing'.

Advertentie via Ster.nl