Dit tankstation in Hildenborough sloot vrijdag omdat het geen brandstof meer had
NOS Nieuws

Britse transportminister: 'Doe normaal, tank pas als het nodig is'

De Britse minister van Transport heeft de Britten opgeroepen om normaal te doen als ze gaan tanken. Grant Shapps reageerde vanochtend op de beelden van rijen bij tankstations op verschillende plaatsen in het land. "Er is geen tekort aan brandstof", verzekerde hij.

"Het belangrijkste is dat mensen gewoon doen wat ze altijd doen en hun tank pas volgooien als het moet. Dan krijg je ook geen rijen en ontstaat er geen tekort aan de pomp", zei Shapps.

Het goede nieuws is volgens hem dat mensen geen benzine kunnen blijven hamsteren, omdat hun tank vol zit. "Dat is het verschil met het toiletpapier aan het begin van de pandemie", zei hij tegen de BBC. "Brandstof kan je minder makkelijk opslaan."

Paniek

Bij Sky News legde hij de verantwoordelijkheid voor de rijen bij de transportbranche, die paniek zou hebben gezaaid.. "Daar reageren mensen natuurlijk op, die gaan zich dan zorgen maken."

Ook in Londen stonden er hier en daar rijen voor de pomp:

Tankstations Londen zonder benzine door tekort aan vrachtwagenchauffeurs

De laatste dagen is duidelijk geworden dat het grote tekort aan vrachtwagenchauffeurs tot leveringsproblemen leidt in de hele Britse economie. Gisteravond kondigde de regering daarom aan dat er tijdelijke werkvisa worden verstrekt voor 5000 truckers uit het buitenland.

De Britse Kamer van Koophandel en de transportbrancheverenigingen reageerden sceptisch en noemden de duizenden visa een druppel op een gloeiende plaat. Naar schatting van de branche is er in het land een tekort van zeker 100.000 vrachtwagenchauffeurs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl