Rook boven Gaza-stad na beschietingen door het Israëlische leger
NOS Nieuws

Israël bombardeert wapenopslagplaatsen Hamas in Gaza na nieuw geweld

Het Israëlische leger heeft vannacht wapenlocaties van Hamas gebombardeerd. De luchtaanval in de Gazastrook is een reactie op een gewelddadige demonstratie gisteren bij een grenspost tussen de Gazastrook en Israël, waarbij een Israëlische soldaat ernstig gewond raakte.

Honderden Palestijnen deden mee aan die betoging, georganiseerd door Hamas, de militante Palestijnse organisatie die het in de Gazastrook voor het zeggen heeft. Ze wilden aandacht voor de Israëlisch-Egyptische blokkade van het gebied.

Brandende autobanden

Het protest liep uit op geweld toen tientallen demonstranten van achter het versterkte grenshek stenen en brandbommen naar Israëlische soldaten gooiden. Ook staken ze autobanden in brand zodat ze door de zwarte rook niet goed zichtbaar waren voor de militairen.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid in Gaza raakten minstens 24 Palestijnen, waaronder twee minderjarigen, gewond door Israëlisch geweervuur. Een Israëlische grenspolitieagent werd neergeschoten en raakte zwaargewond.

Palestijnse demonstranten bij het grenshek

Het Israëlische leger heeft extra troepen ingezet langs de grens met het Palestijnse gebied. In een verklaring zegt het dat er bij de aanvallen van afgelopen nacht "vier locaties voor de productie en opslag van wapens die toebehoren aan terreurorganisatie Hamas" in Gaza zijn geraakt. Het is niet duidelijk of daarbij gewonden zijn gevallen.

Afgelopen maandag werd er voor het eerst sinds het conflict in mei een raket afgevuurd vanuit de Gazastrook. In mei escaleerde het conflict in een strijd van elf dagen met luchtaanvallen over en weer. Daarbij kwamen zeker 250 Palestijnen en 13 Israëliërs om het leven. Het waren de zwaarste gevechten sinds de Gaza-oorlog in 2014.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl