NOS Wielrennen

Vroege vluchter Cort Nielsen wint op steile slotklim, Roglic herovert rode trui

Cort Nielsen wint op steile slotklim zesde Vuelta-etappe, Roglic weer in het rood

Magnus Cort Nielsen heeft de zesde etappe van de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. De Deense renner van Education First bleef op de venijnige slotklim naar Alto de la Montana de Cullera als enige van vijf vroege vluchters net uit de greep van het verbrokkelde peloton.

De Sloveen Primoz Roglic finishte in dezelfde tijd als tweede en nam het leiderstricot over van Kenny Elissonde, die in de finale ver terugviel.

De etappe ging over 158,3 kilometer van Requena naar Alto de la Montaña de Cullera, waar na een relatief vlakke etappe de pittige slotklim van 1,9 kilometer à 9,4 procent gemiddeld wachtte.

Bol en Lindeman in vlucht van de dag

Na een hevige en lange strijd om de vlucht van de dag was het na 50 kilometer koersen raak: Jetse Bol, Bert-Jan Lindeman, Joan Bou en Ryan Gibbons vormden samen met Cort Nielsen de kopgroep.

De kopgroep van vijf, met Magnus Cort Nielsen aan kop

De voorsprong van de vijf liep op tot bijna zeven minuten, maar tijdens de slotklim, op anderhalve kilometer van de finish, was het toch gedaan. Tijdens de klim bleef Lindeman het langst in het wiel van de weggereden Cort Nielsen, maar hij moest de Deen laten gaan en werd door de achtervolgende groep overvleugeld.

Jumbo-Visma-renner Roglic kwam vervolgens nog heel dicht bij Cort Nielsen, maar zag de Deen winnen en kon zichzelf prima troosten met de rode leiderstrui.

Bovendien deed de Sloveen goede zaken wat betreft de concurrentie. De voorsprong op zijn grootste concurrent, Egan Bernal (Ineos) is opgelopen naar 41 seconden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl