Jakobsen zegeviert bij rentree in grote ronde opnieuw in Vuelta Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Fabio Jakobsen heeft de vierde etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. De 24-jarige Nederlander van Deceuninck-QuickStep, die voor het eerst sinds zijn heftige valpartij van ruim een jaar geleden weer een grote ronde rijdt, was in de massasprint de sterkste.

Dankzij zijn zege is Jakobsen ook de nieuwe leider in het puntenklassement. Hij heeft in de eerste etappes 100 punten bij elkaar gefietst. Jasper Philipsen, de winnaar van de tweede etappe, staat tweede in dat klassement met 68 punten.

De ritzege was voor Jakobsen niet zijn eerste in de Vuelta. In 2019 schreef hij ook al twee etappes op zijn naam, waaronder de slotrit naar Madrid.

Drie Spaanse aanvallers

Na de pittige slotklim van maandag, was het in de vierde etappe weer tijd voor een wat vlakker parcours. De renners reden 164 kilometer van startplaats El Burgo de Osma naar Molina de AragĂłn, waar de eindstreep getrokken was.

Met Taaramäe voor het eerst in de rode leiderstrui ging het peloton op weg en meteen bij de start reden drie renners weg. Carlos Canal, Angel Madrazo en Joan Bou vormden de kopgroep van de dag, maar het peloton hield ze de gehele rit binnen schootsafstand.

De voorsprong kwam niet boven de drie minuten uit en dat was vooral te danken aan de Wanty-ploeg van rodetruidrager Taaramäe. Ongeveer halverwege de etappe kreeg Wanty hulp van enkele sprintersploegen in het peloton.

Met nog veertien kilometer te gaan was het avontuur van de drie Spaanse vluchters ten einde en zette het peloton in volle vaart koers richting de eindstreep.

Geen enkele renner waagde nog een demarragepoging, waardoor de rit eindigde in een massasprint. De laatste kilometer liep de weg wat omhoog, maar Jakobsen had nog genoeg over om zijn concurrenten te verslaan.

Arnaud DĂŠmare kwam als tweede over de eindstreep, Magnus Cort eindigde als derde.

Taaramäe onderuit

In het gedrang voor de sprint ging Taaramäe onderuit, maar omdat het binnen de laatste drie kilometer was, kostte dat hem geen tijd en behield hij de leiding in het algemeen klassement.

Uitslag etappe 4

STER reclame