Philipsen klopt Jakobsen in de sprint en wint tweede Vuelta-etappe Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Jasper Philipsen heeft in Burgos de tweede etappe gewonnen van de Vuelta a España. De Belg van de Alpecin-formatie versloeg Fabio Jakobsen (Deceuninck) met een miniem verschil in de sprint.

Philipsen, dit jaar winnaar van de Scheldeprijs, won in 2020 al een etappe in de Vuelta.

Primoz Roglic, die zaterdag in de eerste etappe zijn favorietenrol waarmaakte door de tijdrit te winnen, behield de leiderstrui. In die individuele tijdrit werd Philipsen nog 184ste en laatste.

Op de lange wegen zonder hindernissen rond Burgos waren er weliswaar enkele vluchtpogingen, maar tot ongerustheid bij de sprinters leidde dat niet.

Valpartij in slotfase

Interessant werd de 166,7 kilometer lange rit pas in de slotfase waar gevochten werd voor de juiste posities. Dat leidde ook tot een flinke valpartij, maar sprinters zaten er niet bij de slachtoffers.

Adam Yates, een van de prominenten in deze Vuelta, ontkwam weliswaar aan een val, maar zat achter de groep die onderuitging en verloor daardoor 31 seconden in het algemeen klassement.

De valpartij gebeurde op vier kilometer voor de finish. Vanaf drie kilometer van de meet wordt tijdverlies vanwege een valpartij geschrapt voor het algemeen klassement.

Valpartij vlak voor de finish van de tweede Vuelta-etappe Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Jakobsen droomde vannacht dat hij de etappe van vandaag won, maar zoals wel vaker zijn de meeste dromen bedrog. "Helaas was het geen perfecte dag", zei hij na afloop.

"Het waren twee sprints voor mij. Eerst moest ik terugkomen na het kleine stukje omhoog, toen zakte ik er een beetje door."

Bekijk hieronder het interview met Jakobsen:

Droom Jakobsen komt net niet uit: 'Net te veel foutjes, maar tweede is niet slecht' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"En op 500 meter kwamen UAE en FDJ met meer snelheid. Op het moment dat ik aan wilde gaan moest ik nog om Matthews heen, die uitweek. Dat was net te-te-te", keek Jakobsen kritisch terug op zijn sprint.

"Dan word je net tweede. Dat zijn net te veel foutjes. Maar de benen zijn goed. Tweede is niet slecht, dus ik ben niet verdrietig of kwaad."

Uitslag etappe 2

STER reclame