Roglic maakt favorietenrol waar en slaat direct een gat in eerste etappe Vuelta Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

In het Noord-Spaanse Burgos heeft Primoz Roglic de eerste etappe van de Vuelta a España gewonnen. In de 7,1 kilometer lange tijdrit bleef de Sloveen de Spanjaard Alex Aranburu en Jan Tratnik voor.

Dylan van Baarle was de beste Nederlander op de zesde plaats. Na afloop liet hij weten zelfs nog een afloper (een langzaam leeglopende band) te hebben.

Concurrenten

Met zijn zege heeft Roglic een uitstekende basis gelegd om voor de derde keer op rij de Vuelta te winnen. Concurrenten Egan Bernal en Richard Carapaz deden er respectievelijk 27 en 25 seconden langer over.

Mikel Landa vertrekt uit de kathedraal in Burgos ANP

De renners vertrokken één voor één vanuit de beroemde kathedraal van Burgos en reden vervolgens door de smalle straatjes van de stad.

De olympisch kampioen tijdrijden was na 2,5 kilometer, na een venijnig klimmetje van 1 kilometer a 7%, al vier seconden sneller dan Aranburu. De twee uur eerder gestarte Spanjaard van Astana zag de ene na de andere renner de tanden stukbijten op zijn tijd, maar niet de als laatste gestarte Roglic.

'Alles geven vanaf de start'

Roglic was na afloop uiteraard blij met zijn overwinning. "In zo'n korte tijdrit moet je gelijk vanaf de start alles geven. Dat is moeilijk. Het is een mooie start en hopelijk kunnen we met het team lang genieten van de rode trui", aldus de Sloveen.

Statistieken

STER reclame