Fabio Aru
NOS Wielrennen

Oud-winnaar Aru stopt na de Vuelta als professioneel wielrenner

Fabio Aru zwaait bij de Ronde van Spanje, die hij in 2015 won, af als professioneel wielrenner. Dat heeft de 31-jarige Italiaan vandaag aangekondigd. Hij zei lang te hebben nagedacht over zijn besluit, maar hij wil graag meer tijd besteden aan zijn jonge gezin.

Aru sloot na veel blessureleed begin dit jaar aan bij team Qhubeka en vertelde dat hij er zijn liefde voor de racefiets heeft teruggevonden. Dat resulteerde onlangs in een tweede plaats in het algemeen klassement van de Ronde van Burgos, achter Mikel Landa.

De Italiaan stond in zijn carrière ook tweemaal op het eindpodium van de Giro, hij werd derde in 2014 en een jaar later tweede.

In de Tour de France was de vijfde plaats zijn hoogste klassering.

Aru boekte bovendien zes etappezeges in de grote rondes, waarvan drie in de Giro. In 2017 werd hij Italiaans kampioen op de weg.

Na zestien jaar in het peloton, waarvan tien jaar als prof, vindt hij het tijd voor andere dingen. "Ik heb het geluk gehad mijn talent op het allerhoogste niveau te mogen etaleren en heb met mijn ploeggenoten fantastische successen geboekt", aldus Aru, ook tevreden terugkijkend op zijn periode bij Astana en UAE.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl