NOS Wielrennen

Sprinter Philipsen boekt tweede ritwinst in Ronde van Spanje

Sprinter Philipsen boekt tweede ritwinst in Ronde van Spanje

Jasper Philipsen heeft de vijfde etappe van de Vuelta a España gewonnen. In een massasprint hield hij Fabio Jakobsen en de Italiaan Alberto Dainese achter zich. Philipsen won eerder ook al de tweede etappe. Kenny Elissonde is de nieuwe leider in het klassement. Door een valpartij raakte Rein Taaramäe de rode trui kwijt.

De vijfde rit startte in Tarancón en eindigde dik 184 kilometer later in Albacete. De Spanjaarden Pelayo Sanchez (Burgos-BH), Oier Lazkano (Caja Rural) en Xabier Mikel Azparren (Euskaltel-Euskadi) vonden elkaar in de vlucht van de dag. Ze kregen een maximale voorsprong van zeven minuten. Lazkano probeerde het op 20 kilometer voor de streep nog even in zijn eentje, maar ook hij werd ruim voor de finish ingerekend door het peloton.

Massale valpartij

Terwijl iedereen zich opmaakte voor de massasprint ging het op ruim tien kilometer voor de meet mis. Midden in het peloton ging een renner naar de grond met een massale valpartij tot gevolg. Onder anderen rodetruidrager Rein Taaramäe en Romain Bardet waren erbij betrokken. Taaramäe viel zelf niet, maar moest wel van fiets wisselen. Dat kostte hem veel tijd, waardoor hij de leiderstrui niet kon verdedigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl