Stefan Boermans en Yorick de Groot
NOS SportAangepast

Boermans/De Groot en Brouwer/Meeuwsen stomen door naar halve finales EK beachvolleybal

Twee Nederlandse beachvolleybalduo's staan zondag in de halve finale van het EK voor mannen in Wenen. De koppels Stefan Boermans/Yorick de Groot en Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen bereikten zaterdag de laatste vier.

Brouwer en Meeuwsen, als 12de geplaatst in Wenen, waren in drie sets te sterk voor de als 21ste geplaatste Duitsers Nils Ehlers en Lukas Pfretzschner: 21-19, 13-21, 15-11. Ze moeten het in de halve eindstrijd opnemen tegen de winnaars van het duel tussen de Russen Konstantin Semenov en Ilya Lesjoekov en de Noorse olympisch kampioenen Anders Mol en Christian Sørum.

Boermans en De Groot versloegen de als tweede geplaatste Tsjechen Ondrej Perusic en David Schweiner in drie sets: 21-16, 16-21, 15-10.

De 26-jarige Boermans en de 21-jarige De Groot spelen nog geen jaar samen, maar daar is in Wenen vooralsnog weinig van te merken. In de derde en beslissende set kwamen de Nederlanders snel op een 8-4 voorsprong, maar Perusic en Schweiner knokten zich terug naar 10-9.

Daarna wonnen Boermans en De Groot vier punten op rij en werd op 14-10 het eerste wedstrijdpunt meteen benut. In de halve finales nemen Boermans en De Groot het zondag op tegen het Poolse koppel Bartosz Losiak en Piotr Kantor.

Stam en Schoon verliezen finale

Bij de vrouwen verloren Katja Stam en Raïsa Schoon zaterdag de finale van de Zwitsersen Tanja Hüberli en Nina Betschart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl