Robert Meeuwsen begroet een punt
NOS Sport

Beachvolleyballers Brouwer-Meeuwsen en Boermans-De Groot naar kwartfinales EK

Op de Europese titelstrijd in Wenen hebben Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zonder kleerscheuren de poulefase overleefd en zich geplaatst voor de kwartfinales. Het Letse tweetal Martins Plavins-Edgars Tocs bleek vrijdagavond bij vlagen een taaie opponent, maar had na twee reguliere sets uiteindelijk geen antwoord op het spel van de Nederlanders: 21-15, 21-18.

Ook Stefan Boermans en Yorick de Groot plaatsten zich bij de laatste acht. Zij boekten vrijdag in Wenen twee betrekkelijk eenvoudige overwinningen. In de ochtenduren werd tegen de Esten Mart Tiisaar en Kusti Nölvak aan het langste eind getrokken: 25-23, 21-14. Daarna vormden ook Dries Koekelkoren en Tom van Walle uit België geen struikelblok (21-13, 21-19).

Varenhorst en Van de Velde out

Oudgedienden Christiaan Varenhorst en zijn kompaan Steven van de Velde bleken niet opgewassen tegen Konstantin Semenov en Ilya Leshukov. Het Russische tweetal was met 21-19 en 21-13 te sterk.

Boermans en De Groot treffen zaterdag het Tsjechische tweetal Perusic-Schweiner. Brouwer en Meeuwsen ontmoeten de Duitsers Ehlers-Pfretzschner.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl