NOS SportAangepast

Beachvolleybalsters Stam en Schoon grijpen na sterk toernooi naast Europese titel

Beachvolleybalsters Schoon en Stam verliezen EK-finale

Beachvolleybalsters Raïsa Schoon en Katja Stam hebben in Wenen de EK-finale verloren. Het als vijftiende geplaatste duo moest de Europese titel aan het Zwitserse koppel Tanja Hüberli/Nina Betschart laten: 15-21, 12-21.

Een handblessure van Stam gooide in de finale roet in het eten. Stam raakte in de eerste set, waarin het koppel tot 9-9 de Zwitsersen kon volgen, geblesseerd. Ook een brace bood geen soelaas voor Stam. De als derde geplaatste Hüberli en Betschart bleven de gehavende Stam zoeken en dat bleek succesvol.

Het EK-zilver is voor de 19-jarige Schoon en de 22-jarige Stam hun grootste prestatie. Eerder op zaterdag wonnen ze in een spannende driesetter in de halve finales van het als vierde geplaatste Letse tweetal Anastasia Kravcenoka/Tina Graudina, dat in 2019 Europees kampioen werd.

Beachvolleybalsters Stam en Schoon na spannende driesetter in finale EK

Het koppel speelt pas een halfjaar samen en plaatste zich al knap voor de Spelen en reikte in Tokio tot de achtste finales. Precies twee weken na het eindigen van hun olympisch avontuur bleken ze in topvorm te verkeren.

Vrijdag schakelden Stam en Schoon in de achtste finales een ander Nederlands duo, Marleen van Iersel en Pleun Ypma, uit. In de kwartfinales waren ze in twee sets te sterk voor Isabel Schneider en Victoria Bieneck uit Duitsland. "Dit is geweldig, maar we zijn er nog niet", klonk het na het bereiken van de laatste vier ambitieus.

Nederlandse mannenduo's naar halve finales

Bij de mannen plaatsten de duo's Stefan Boermans/Yorick de Groot en Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen zich zaterdag voor de halve finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl