NOS VoetbalAangepast

Messi begroet uitzinnige PSG-fans in Parijs en tekent tweejarig contract

Messi zwaait op luchthaven naar uitzinnige PSG-fans

Parijs is massaal uitgelopen om Lionel Messi te onthalen. De Argentijnse voetbalgrootheid is dinsdagmiddag met zijn gezin geland op de luchthaven Le Bourget in Parijs, waar zich honderden uitzinnige fans van Paris Saint-Germain hadden verzameld.

Kort nadat hij was geland, liet Messi zich ook even zien. Hij zwaaide vanuit een raam op de luchthaven naar de fans, gehuld in een toepasselijk shirt.

Vervolgens werd de Argentijn medisch gekeurd en later op de dag zette hij ook zijn handtekening onder een contract van twee jaar, met een optie op nog een jaar. Over het salaris deed Paris Saint-Germain geen mededelingen, maar volgens Franse media gaat Messi 35 tot 40 miljoen euro per jaar verdienen.

"Ik ben erg blij dat ik aan een nieuw hoofdstuk van mijn carrière ga beginnen. Alles wat deze club wil, komt overeen met mijn ambities", aldus de 34-jarige Messi.

Woensdag om 11.00 uur wordt er een persconferentie gehouden in het Parc des Princes, het stadion van PSG, zo meldt de Franse club.

De vader en zaakwaarnemer van de voormalige Barcelona-speler, Jorge Messi, bevestigde eerder op de dag in Barcelona al dat Messi een contract voor twee jaar ging tekenen bij de Franse club.

Uitzinnige fans van Paris Saint-Germain staan bij de luchthaven te wachten op Lionel Messi

's Ochtends hadden zich ook al pers en fans verzameld bij het huis van Messi in Barcelona. Zij zagen onder anderen ook Luis Suárez, een goede vriend van Messi, na een bezoek het huis verlaten, voordat ook Messi en zijn gezin naar de luchthaven vertrokken.

Messi en gezin komen aan bij luchthaven Barcelona voor vertrek naar Parijs

Neymar, een van de andere stervoetballers van Paris Saint-Germain, liet op zijn Instagram-account al blijken dat de komst van Messi een feit is. De Braziliaan, die bij Barcelona al samenspeelde met de Argentijn, plaatste een filmpje met de tekst 'Back together'.

Antonela Roccuzzo, de vrouw van Messi, plaatste op haar Instagram-pagina een foto van het paar tijdens de vlucht naar Parijs.

Lionel Messi en zijn vrouw Antonela Roccuzzo onderweg naar Parijs

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl