Lionel Messi
NOS Voetbal

L'Equipe: 'Messi op weg naar PSG, jaarsalaris 40 miljoen euro'

Het begint er steeds meer op te lijken dat Lionel Messi komend seizoen het shirt van Paris Saint-Germain draagt. Volgens diverse Franse media, waaronder de gerenommeerde sportkrant L'Équipe, is de handtekening van de Argentijnse superster een kwestie van tijd.

Voor Messi, die donderdag definitief afscheid nam van FC Barcelona, zou een contract voor twee jaar klaarliggen, met een optie voor nog een jaar, voor een jaarsalaris van 40 miljoen euro.

Messi zelf zou op de dag van de breuk met Barcelona al contact hebben gehad met PSG-trainer Mauricio Pochettino. De Argentijnse coach wilde tegenover de pers alleen kwijt dat zijn club met diverse opties op de transfermarkt bezig is.

Paris Saint-Germain versterkte zich deze transferzomer al met Georginio Wijnaldum, Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma en Achraf Hakimi.

Woensdag poseerde Messi al met een aantal bevriende spelers van PSG voor de Instagram-pagina van Neymar.

Lionel Messi met PSG-spelers Neymar, Leandro Paredes, Angel Di Maria en Marco Verratti

In het geruchtencircuit is ook Manchester City geregeld genoemd als mogelijke nieuwe club van Messi, maar trainer Pep Guardiola, die de Argentijn in het verleden al onder zijn hoede had bij Barça, heeft dat resoluut uitgesloten. "Absoluut niet", antwoordde Guardiola op de vraag of hij een poging ging doen Messi naar de Premier League te lokken.

De Jong en Depay nemen afscheid van Messi

Inmiddels hebben tal van Barcelona-spelers via sociale media afscheid genomen van Messi, onder wie ook Frenkie de Jong en Memphis Depay.

In een Instagram-post schrijft De Jong: "Als kind genoot ik samen met mijn broer van je spel als we op onze kamer naar de televisie keken. Toen ik hier twee jaar geleden kwam, ontdekte ik dat je een geweldig persoon was. Het was een droom om samen met de beste speler in de geschiedenis te voetballen."

"Nu zal ik blijven genieten van je magie, maar weer net als toen het begon: achter de televisie", aldus De Jong.

Depay had minder woorden nodig om zijn gevoelens te uiten: hij postte op Twitter een gebroken hart met een afbeelding van een geit, ofwel een GOAT: Greatest Of All Time.

Ook trainer Ronald Koeman liet van zich horen via social media. "Het is nog steeds moeilijk te begrijpen dat je niet meer voor FC Barcelona gaat spelen", schrijft de Nederlandse coach op Twitter.

"Bedankt voor alles wat je hebt gedaan voor onze club, Leo. Ik heb genoten van het hele seizoen dat we hebben samengewerkt. Ik ben onder de indruk van je arbeidsethos en je wil om te winnen. Het maakt je de beste speler ter wereld. Voor nu wens ik jou en je familie het beste."

FC Barcelona nam na twintig jaar afscheid van Messi, hoewel er volgens voorzitter Juan Laporta een akkoord was over een nieuw vijfjarig contract, waarbij de 34-jarige Argentijn twee seizoenen aan salaris uitbetaald zou krijgen. De Spaanse competitie La Liga ging echter niet akkoord met deze constructie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl