1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Reuters
NOS Voetbal

Barcelona in rouw na vertrek Messi, maar 'nieuwe leider' Depay verzacht de pijn

FC Barcelona is in rouw, een dag na de persconferentie waarin Lionel Messi in tranen afscheid nam van zijn club. Toch werd de pijn zondagavond iets verzacht door een soepele zege van de ploeg van trainer Ronald Koeman in een oefenwedstrijd tegen Juventus: 3-0.

Uitblinker in het duel tussen de twee grootmachten in het Estadi Johan Cruyff in Barcelona was Memphis Depay. Terwijl de Barcelona-fans geregeld de naam van Lionel Messi scandeerden, schoot de Nederlandse aanwinst de Catalanen al na drie minuten op voorsprong. Ook was Depay met een corner goed voor de assist bij de 2-0 van Martin Braithwaite.

Het spel van Depay leidde tot enthousiaste commentaren in de Spaanse pers. "Memphis maakt de wond van Messi minder pijnlijk", schreef Marca. En sportkrant AS zag "een sprankje hoop" voor Barcelona en roemde Depay als nieuwe leider: "Memphis had de leiding over de wedstrijd die het verdriet na het traumatische vertrek van Messi moest verlichten."

Depay helpt Barcelona aan zege op Juventus

El Mundo Deportivo had lof voor "het intelligente spel" van Depay, die bij gebrek aan Messi de vrije trappen en de hoekschoppen voor zijn rekening nam. "Het zou opwindend zijn geweest om hem samen te zien spelen met Messi. Maar dat zal niet mogelijk zijn."

Koeman: 'Bladzijde omslaan'

Trainer Koeman, eerder op de dag nog aanwezig bij de bewogen persconferentie van Messi, was blij met de toch nog enigszins positieve afsluiting: "Het was een erg emotionele dag. Het is normaal dat het moeilijk is als een speler als Messi vertrekt. Maar we moeten de bladzijde omslaan, want Messi is er niet meer en we kunnen deze situatie niet veranderen."

Koeman ging ook nog even in op de geruchten over Sergio Agüero, die deze zomer overkwam van Manchester City maar tegen Juventus ontbrak vanwege een blessure. Vrijdag meldde een Spaans radiostation dat de Argentijnse zijn contract bij Barça alweer wil ontbinden, uit woede over het vertrek van zijn landgenoot Messi.

Reuters
Barcelona-trainer Ronald Koeman knuffelt Lionel Messi na diens emotionele persconferentie

"Het is niet waar dat hij weg wil", zei Koeman. "Hij heeft hier getekend en is nog steeds enthousiast. Het is jammer dat hij vanochtend geblesseerd is geraakt."

Fans van PSG wachten Messi tevergeefs op

En hoe gaat het met Messi zelf? Volgens Franse media wordt hij een dezer dagen medisch gekeurd bij Paris Saint-Germain, waar een contract voor twee jaar zou klaarliggen, met een optie voor nog een jaar, voor een jaarsalaris van naar verluidt 40 miljoen euro.

De fans van PSG kunnen ondertussen niet wachten tot de Argentijnse superster er is. Op de luchthaven van Bourget in Parijs hadden zich zondagavond al duizenden uitgelaten supporters verzameld na een gerucht dat het privévliegtuig van Messi onderweg was naar de Franse hoofdstad.

Fans Paris Saint-Germain komen massaal naar vliegveld, maar Messi komt niet opdagen

Helaas voor de PSG-supporters bleek dat (nog) niet het geval. Messi zelf zei zondag dat Paris Saint-Germain "een van de opties" is en dat er nog wordt gesproken. Maar volgens Spaanse en Franse media gaat dat dus niet lang meer duren.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl