NOS Voetbal

Messi ontroostbaar bij afscheid: 'Paris Saint-Germain is een van de opties'

Emotionele Messi: 'Dit is heel moeilijk voor me, na zoveel jaar'

Lionel Messi heeft op geëmotioneerde wijze afscheid genomen van FC Barcelona. "Dit is heel moeilijk voor me, na zoveel jaar. Ik ben hier mijn hele leven geweest, sinds mijn dertiende. Vandaag moet ik afscheid nemen. Na 21 jaar vertrek ik, met mijn vrouw en mijn drie Catalaans-Argentijnse kinderen. Maar we komen hier terug, want dit is mijn thuis."

Al voor de persconferentie begon, kwamen de tranen al bij de Argentijnse sterspeler. Hij kreeg een zakdoekje aangereikt van zijn vrouw. Ook bij de spelers van FC Barcelona, aanwezig in de zaal, liepen de emoties op.

Lionel Messi in tranen bij afscheid van FC Barcelona

"Ik ben zo dankbaar voor alle liefde die ik hier heb gekregen. Ik heb geweldige dingen meegemaakt hier, ook een paar slechte. Dit is de beste club van de wereld. Ik had nooit gedacht dat dit moment zou aanbreken", sprak een gebroken Messi, waarna een minutenlange staande ovatie van de zaal volgde.

'Paris Saint-Germain is een van de opties'

Over zijn toekomst wilde de 34-jarige Messi nog niet veel kwijt, hoewel hij toegaf dat er wordt gesproken met Paris Saint-Germain. "Toen bekend werd dat ik Barcelona ga verlaten, kreeg ik heel veel telefoontjes. Heel veel clubs waren in mij geïnteresseerd. Paris Saint-Germain is een van de opties. Er wordt nog gesproken."

FC Barcelona zette alle 35 bekers van Lionel Messi bij elkaar

Over het hoe en waarom van de onverwachte breuk wilde Messi niet veel kwijt. Hij verwees naar de persconferentie van voorzitter Juan Laporta, die vrijdag zei dat er overeenstemming was over een financiële constructie en een contract, maar dat de Spaanse competitie La Liga daar niet mee akkoord ging.

"We hebben er alles aan gedaan, ik wilde blijven, maar het ging niet vanwege La Liga. Vorig jaar wilde ik weg, dat heb ik toen ook gezegd, maar nu wilde ik blijven. We waren er allemaal van overtuigd dat ik verder zou gaan bij deze club, Maar het kon niet."

Barcelona-trainer Ronald Koeman knuffelt Lionel Messi na de persconferentie

"Het was moeilijk en triest", vervolgde Messi. "Als ik straks thuiskom, zal ik me nog steeds slecht voelen. Maar het gaat goed met mijn vrouw en mijn kinderen en ik kan blijven voetballen. Dat is wat ik het liefste doe. Zolang als ik kan, wil ik blijven voetballen."

'Medische keuring Messi in Parijs volgt snel'

Volgens de Franse sportkrant L'Équipe wordt Messi zondag of maandag al in Parijs verwacht voor de medische keuring. Zaterdag werd al gemeld dat de Argentijn komende week een contract bij PSG zal onderteken voor twee jaar, met een optie voor nog een jaar, met een jaarsalaris van naar verluidt 40 miljoen euro.

Rond Camp Nou had zich voor de persconferentie een grote menigte Barcelona-fans verzameld, in een hoop een glimp op te vangen van de vertrekkende Argentijn.

In de zaal zaten ook de technische staf en selectie van FC Barcelona, met op de foto onder anderen Ronald Koeman, Frenkie de Jong en Sergiño Dest

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl