De boulevard in de badplaats El Arenal op Mallorca ANP

Het Openbaar Ministerie heeft bevestigd dat er meer beelden beschikbaar zijn gekomen van de mishandelingszaak op Mallorca, schrijft De Telegraaf. De krant schrijft dat de beelden zijn gemaakt met camera's die langs de boulevard hangen en dat ze zo snel mogelijk naar Nederland worden gestuurd.

Het OM bevestigt aan de NOS dat het inderdaad om relevant beeldmateriaal gaat, maar wil niet zeggen of de beelden inderdaad zijn gemaakt langs de boulevard. De verwachting is dat het materiaal de komende dagen door het OM bekeken kan worden.

Gisteren werd duidelijk dat er niet één, maar twee heftige vechtpartijen zijn geweest in de nacht dat de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen om het leven kwam. De eerste mishandeling vond plaats in de buurt van een café en de tweede op de boulevard.

Van beide vechtpartijen zijn camerabeelden gemaakt en over beide incidenten hebben getuigen verklaringen afgelegd. Dit heeft volgens het OM geleid tot de verdenking van tweemaal poging tot doodslag.

Eerder sprak een ooggetuige al met de NOS;

Getuige op Mallorca: 'Dit is zo onnodig, ik snap er helemaal niks van'

Hiervoor is een eerste verdachte, een 19-jarige man uit Hilversum, gearresteerd. Bij het geweldsincident op de boulevard raakte Heuvelman dodelijk gewond, maar de nu opgepakte verdachte zou niet degene zijn die hem tegen het hoofd heeft geschopt.

Van de mishandeling op de boulevard is tot nu toe geen beeld van het moment dat Heuvelman wordt belaagd. Het slachtoffer dat wordt geschopt op de beelden die veel zijn gedeeld op internet is niet Heuvelman, maar een vriend van hem, is de conclusie van het OM op basis van Spaans recherche-onderzoek.

Als ook op de nieuwe beelden niet te zien is wie Heuvelman tegen het hoofd schopt, dan zal het OM zich naar verwachting moeten baseren op getuigenverklaringen.

STER reclame