ANP

Goedemorgen! Vandaag besluit het kabinet of eendaagse festivals en evenementen na 13 augustus kunnen doorgaan. En in Rotterdam wordt vanavond een stille tocht gehouden voor de 15-jarige Joshua die donderdag werd doodgestoken in de Rotterdamse wijk Beverwaard.

Het weer: Vandaag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Vooral in het zuiden kan een enkele bui vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt 18 tot 20 graden bij een zwakke tot matige noordwestelijke wind.

NOS

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het kabinet besluit vandaag of eendaagse festivals en evenementen na 13 augustus kunnen doorgaan of dat ze, net als meerdaagse festivals, worden opgeschort tot 1 september.
  • Grote gebieden van het Italiaanse eiland Sicilië staan nog steeds in brand. Afgelopen weekend stegen de temperaturen tot 45 graden en ook de komende dagen blijft het droog en warm, waardoor de branden moeilijk zijn te blussen.
  • En aanvankelijk meldden we hier dat in Rotterdam een stille tocht gehouden zou worden voor de 15-jarige Joshua, die donderdag werd doodgestoken in de wijk Beverwaard. Inmiddels is duidelijk dat die tocht morgenavond is.

En natuurlijk staat er ook op de Olympische Spelen weer genoeg op het programma. Hieronder zie je waar en wanneer de Nederlandse sporters in actie komen. Lees hier hoe de Nederlandse olympiërs vannacht hebben gepresteerd.

NOS

Wat heb je gemist?

Zo'n 32 miljoen Britten krijgen vanaf volgende maand een uitnodiging voor een derde prik tegen het coronavirus, meldt de Britse krant The Telegraph. Tot nu toe kregen Britten maximaal twee coronaprikken, maar volgens de krant moet de derde prik leiden tot meer bescherming tegen zorgwekkende varianten van het coronavirus, zoals de deltavariant. Mensen van vijftig jaar en ouder en mensen die kampen met immuunproblemen krijgen een uitnodigingsbrief.

De krant meldt dat de campagne om de derde prik te zetten in de eerste week van september moet starten. Per week zou het dan moeten gaan om zo'n 2,5 miljoen prikken.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Drie jaar geleden werd in een weiland tussen Tienhoven en Utrecht een leeuwenjong gevonden in een kooi. Vermoedelijk is het dier daar achtergelaten door een circus. De eenzame leeuw werd Remy genoemd en is inmiddels uitgegroeid tot een dwarse puber.

RTV Utrecht nam een kijkje bij Remy in de opvang van Stichting Leeuw in Anna Paulowna:

Van welp in het weiland naar dwarse puber: dit is Remy de leeuw

Fijne maandag!

STER reclame