Joshua Privéfoto

De politie heeft een jongen aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij het doodsteken van de 15-jarige Joshua, gistermiddag in een park in de Rotterdamse wijk Beverwaard. De verdachte, ook 15 jaar, meldde zichzelf op het bureau.

Het is niet duidelijk waarvan de jongen wordt verdacht. "We gaan de situatie nu verder onderzoeken", zegt een politiewoordvoerder.

Een dag na het incident heeft de regionale omroep Rijnmond gesproken met de moeder van Joshua. Haar verdriet is immens. "Ik heb mijn zoon altijd gezegd dat ik er voor hem zou zijn en voor hem zou vechten. Maar nu juist op het moment dat ik voor hem moest vechten, stond ik er niet."

Hij nam niet op. Ik voelde me duizelig, werd misselijk. Want als ik hem bel, neemt hij áltijd op.

Moeder Joshua

De moeder zat gistermiddag op haar balkon toen ze een traumahelikopter zag overvliegen. "Mijn onderbuikgevoel toen... ik nam mijn telefoon en begon Joshua te bellen. Bellen, bellen en nog eens bellen. Maar hij nam niet op. Ik voelde me duizelig, werd misselijk. Want als ik hem bel, neemt hij áltijd op."

Omdat ze het niet vertrouwde is ze naar het park gelopen, maar zag niets bijzonders. "Een paar minuten later kreeg ik een telefoontje van mijn schoondochter die zei dat ze Joshua hadden neergestoken."

De speeltuin waar Joshua werd neergestoken Media TV

"Ik ben naar de politie gerend en heb gevraagd of het inderdaad om Joshua ging. Ze vroegen naar zijn naam en geboortedatum. "We moeten helaas mededelen dat uw zoon overleden is. Hij is doodgestoken. Alles werd zwart. Ik voelde niks meer. Ik ben schreeuwend dat park uitgerend. Ze hebben me naar huis gebracht, maar ik ben later teruggegaan naar de plek waar hij lag. Ik heb zitten wachten tot ze hem weghaalden. Ik mocht zelf meelopen naar de lijkwagen. Het enige wat ik voelde, was hoe koud zijn lichaam was."

Bloemen op de plek van de steekpartij Rijnmond

Daags na het steekincident heeft de moeder van Joshua veel vragen. "Ik wil weten waarom hij gestoken is. Mijn zoon had geen wapens, dat weet ik zeker. Ik controleerde hem elke dag voor hij uit huis ging. Hij ging ook niet nog laat over straat. Hij was altijd op tijd thuis. Ik heb hem zelfs 2, 3 of 4 maanden binnen gehouden, omdat hij het niet goed deed op school. Nu ging hij wel naar buiten en gebeurt er dit."

STER reclame