NOS Voetbal

Berghuis over pikante transfer naar Ajax: 'Ik ben fantastisch opgevangen'

Berghuis kijkt terug: 'Verwensingen gingen te ver, maar het blijft m'n werk'

De eerste week van Steven Berghuis bij Ajax is de van Feyenoord overgekomen aanvaller goed bevallen. Op het trainingskamp in Oostenrijk zegt de Oranje-international tegen de NOS dat hij fantastisch is opgevangen door de club en zijn teamgenoten. "Ik voel mij erg welkom."

En dat is prettig voor hem, aangezien zijn overstap van Rotterdam naar Amsterdam gepaard ging met een hoop negatief sentiment. Bedreigingen, een spandoek met een aangekondigde liquidatie en een antisemitische graffiti-schildering in Rotterdam-Crooswijk.

Ook positieve reacties uit Rotterdam

Berghuis had daar naar eigen zeggen al wel rekening mee gehouden. "Ik ben niet dom. Ik begrijp de emoties ook wel, maar vond twee acties toch wel te ver gaan." Toch heeft hij van zijn voormalige medespelers en de technische staf van Feyenoord ook een hoop positieve reacties gekregen. "Mensen met wie je vijf jaar hebt gewerkt."

Wel spookte de Ajax-haat van de Feyenoord-supporters wel even door het hoofd van Berghuis voordat hij de overstap had gemaakt. "Heb de reacties wel meegenomen in mijn overweging, maar uiteindelijk kwam de topsportman in mij naar boven."

Berghuis met een spectaculaire actie op de training, Lisandro Martinez kijkt toe.

Volgens 29-jarige Berghuis kan hij bij Ajax een betere voetballer worden, mede door de hevige concurrentie op de flanken. Hij was bij Feyenoord zeker van een basisplaats en zocht naar een nieuwe prikkel. Volgens hem viel het aantal andere concrete opties tegen en kan hij zich vinden in de ambities die de Amsterdamse club heeft. "Ik wil het maximale uit mijn carrière halen."

Apeldoorner en professional

Clubliefde zal Berghuis niet blokkeren in zijn carrière. "Ik ben een Apeldoorner en een professional. Ik heb vijf jaar alles gegeven voor Feyenoord, dat heb ik ook drie jaar bij AZ gedaan en dat ga ik nu ook weer voor Ajax doen."

Ajax-trainer Erik ten Hag verwacht volgens Berghuis ook niets anders. "Hij hoopt de Berghuis van Feyenoord te zien. Rendement, loopacties, verdedigende arbeid. Ik moet gewoon leveren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl