Steven Berghuis op de training van het Nederlands elftal Pro Shots

Na veel getouwtrek tussen de clubs en ook de speler is Steven Berghuis definitief Ajax-speler. Als aan alle voorwaarden wordt voldaan, waaronder een medische keuring, tekent de voormalig Feyenoord-aanvoerder voor vier seizoenen in Amsterdam.

Berghuis liet voor het eerst van zich horen sinds bekend werd dat de pikante overstap van Rotterdam naar Amsterdam op handen was. "Het was bekend dat ik graag nog een stap wilde maken", zegt hij op de website van Ajax.

"Bij het maken van de keuze voor mijn nieuwe club was ik naast mijn ontwikkeling als voetballer erg op zoek naar de combinatie van spelen om prijzen, spelen in de Champions League en in beeld blijven bij Oranje. Bij Ajax denk ik dat dit allemaal samenvalt."

Directeur voetbalzaken Marc Overmars is in zijn nopjes met het aantrekken van de aanvaller. "Steven is een belangrijke Nederlandse speler, hij heeft de afgelopen jaren stappen gezet en is als gevolg daarvan ook international geworden", zegt hij.

"De mogelijkheid diende zich aan om hem over te nemen en wij denken hem goed te kunnen gebruiken. De laatste seizoenen van Ajax laten zien dat we ontzettend veel wedstrijden spelen, dus het is belangrijk dat we alle posities goed bezet hebben. We halen met hem een creatieve aanvaller in huis met een hoog rendement, zijn cijfers spreken voor zich."

Ook Erik ten Hag reageerde. Dat deed hij bij ESPN voorafgaand aan de oefenwedstrijd Anderlecht-Ajax. "Steven is een speler die voor creativiteit zorgt. Hij heeft de uitstraling van een Ajax-speler en kan dat koppelen aan rendement. We zijn heel blij dat hij bij ons komt spelen en hij zal zeker wat gaan toevoegen. Wij willen de lat omhoog leggen en Steven ook, dus we hebben een gemeenschappelijke uitdaging. Die gaan we graag met elkaar aan."

STER reclame