Steven Berghuis
NOS Voetbal

Transfer Berghuis van Feyenoord naar Ajax wordt juridisch steekspel

De transfer van Feyenoord-aanvaller Steven Berghuis naar Ajax is nog altijd niet afgerond. De club uit Rotterdam laat juristen naar de details van het contract van de Oranje-international kijken.

Dat duidt erop dat Feyenoord een ultieme poging waagt een hoger bedrag dan de vastgestelde afkoopsom van 4 miljoen euro voor Berghuis te ontvangen.

"Het ligt in de handen van de juristen. We praten erover met drie partijen", zei technisch directeur Frank Arnesen van Feyenoord tegen ESPN. Voor Berghuis, die bij Feyenoord nog een contract tot medio 2022 heeft, is het afwachten of zijn beladen overgang naar Ajax spoedig rondkomt.

Haller ziet Berghuis graag komen

Ajax-coach Erik ten Hag hield vandaag bij een persbijeenkomst de kaken op elkaar over de mogelijke komst van Berghuis, maar aanvaller Sébastien Haller ziet de buitenspeler op voorhand graag komen.

"Ik ga er niet over, maar natuurlijk zie ik een speler als Berghuis graag komen. Hij heeft goede voorzetten en een goed schot."

Haller: 'Ga niet over de komst van Berghuis, maar zie hem graag komen'

Het nieuws over Berguis komt op een moment waarop ook Dick Advocaat met Feyenoord in de clinch ligt over contractuele details. De voormalig trainer van de Rotterdammers meent nog recht te hebben op een bonus voor het behalen van Europees voetbal in het voorbije eredivisieseizoen.

Feyenoord plaatste zich via de play-offs voor de tweede voorronde van de Conference League, het nieuwe, derde Europese clubtoernooi. "Dat is Europees voetbal", zei Advocaat donderdag tegen Voetbal International. "Maar daar hebben ze bij Feyenoord een ander idee over. Zij vinden dit kennelijk geen Europees voetbal. Dat krijgt nog wel een staartje."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl