Steven Berghuis viert zijn treffer AFP

Ajax maakt werk van Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis. De Amsterdamse club heeft de interesse gemeld bij het management van de 29-jarige aanvaller, die momenteel met Oranje deelneemt aan het EK.

Het huidige contract van Berghuis bij Feyenoord loopt medio 2022 af en bevat een gelimiteerde afkoopsom van 4 miljoen euro. Ook PSV en VfL Wolfsburg, de nieuwe club van trainer Mark van Bommel, zouden hem voor dat bedrag willen aantrekken.

Berghuis liet onlangs weten dat hij zich voorlopig met Oranje op het EK wil concentreren. Hij viel maandag in de laatste groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië (3-0) na de rust in. In de eerste twee groepsduels van het Nederlands elftal bleef hij reserve.

Steven Berghuis in Oranje ANP

Berghuis speelt sinds het seizoen 2016-2017 voor Feyenoord. Eerder kwam hij uit voor FC Twente, VVV-Venlo, AZ en Watford. In het afgelopen seizoen maakte hij in de eredivisie achttien doelpunten voor Feyenoord.

Concurreren met Antony en Neres?

Bij een eventuele komst van Berghuis wordt het druk op de flanken in Amsterdam. Berghuis zal bij Ajax moeten concurreren met Antony en David Neres, hoewel laatstgenoemde bij een goed bod mag vertrekken bij de landskampioen.

Ajax is ook nog bezig met de Kamaldeen Sulemana. Die Ghanese vleugelaanvaller van FC Nordsjælland moet 15 miljoen euro kosten. De transfer bevindt zich in de afrondende fase. Technisch directeur Marc Overmars ging onlangs zelf, in het gezelschap van hoofscout Henk Veldmate, nog kijken bij de Ghanees.

Arne Slot, de nieuwe trainer van Feyenoord, hoopt dat hij komend seizoen een beroep kan doen op Berghuis. "Het is geen geheim dat ik hoop dat Steven blijft", zei hij vorige week.

Feyenoord-trainer Slot: 'Bal ligt bij Berghuis, maar ik hoop dat hij blijft'

"Maar die keuze ligt niet alleen bij Feyenoord. Steven zal zijn eigen afwegingen maken. Ik heb nu geen enkele aanleiding om aan te nemen dat hij weggaat. Daar wil ik ook liever niet al te veel aan denken. Op dit moment ga ik ervan uit dat hij blijft."

Commentator Arno Vermeulen besprak in Lang de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 de interesse van Ajax in Steven Berghuis:

'Als je er goed over nadenkt zitten er veel logische dingen aan'

STER reclame