Arne Slot in zijn nieuwe werkomgeving in Rotterdam Pro Shots

Trainer Arne Slot heeft zijn ontslag bij AZ een plek gegeven, maar het helemaal begrijpen zal hij het nooit doen. "De wonden zijn geheeld, al zal dit altijd een teleurstelling blijven", vertelt hij bij zijn presentatie als trainer van Feyenoord.

De Alkmaarse club zette de coach in december 2020 op straat, nadat bekend was geworden dat hij zonder medeweten van de AZ-directie gesprekken in Rotterdam had gevoerd over een samenwerking. Slot had bij AZ een aflopend contract.

"Voor mij en na mij is er nooit een trainer om die reden ontslagen. Waarom is dat dan wel bij mij gebeurd?", vraagt Slot zich nog altijd af. "De directie heeft wel die keuze gemaakt en dat is hun goed recht."

Vertrek AZ blijft moeilijk voor Slot: 'Het zal altijd een teleurstelling blijven' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Slot betreurt het ook hij na een overwegend succesvolle periode van 3,5 jaar door een achterdeur bij de club vertrok. Ook zijn verstandhouding met de directie (algemeen directeur Robert Eenhoorn en technisch directeur Max Huiberts) raakte bekoeld.

"Ik heb hen eigenlijk helemaal nooit meer gesproken. Dat doet geen recht aan de periode waarin we hebben samengewerkt. Wellicht dat die verstandhouding in de loop der tijd weer wat normaler gaat worden."

Meer constantheid

Slot is blij dat hij bij Feyenoord nu aan een nieuw avontuur begint. "Niet alles hoeft anders te worden. Er gaat hier ook al heel veel goed", zegt Slot. "Maar iets meer constantheid en goed spel, zou ik wel prettig vinden."

Slot: 'Niet alles hoeft anders, maar iets constanter zou prettig zijn'

Waar zijn voorganger Dick Advocaat niet schroomde om zijn ploeg met verdedigende intenties het veld in te sturen, broedt Slot vooral op een offensieve strijdwijze.

"De kunst wordt om het dominante en aanvallende spel, wat er echt wel al is, nog vaker te laten zien. Misschien met name tegen de ploegen die in het rechterrijtje staan", aldus de nieuwe trainer.

Van Persie en Berghuis

Slot laat weten dit seizoen ook regelmatig de hulp van Robin van Persie te krijgen. De jeugdtrainer gaat een aantal dagen per week aansluiten bij de A-selectie.

Slot hoopt dat aanvoerder Steven Berghuis ook komend seizoen nog in De Kuip te aanschouwen is. "Hij weet dat ik en Feyenoord hem graag willen behouden, maar we kennen zijn contractsituatie."

Feyenoord-trainer Slot: 'Bal ligt bij Berghuis, maar ik hoop dat hij blijft'

Berghuis, die momenteel met het Nederlands elftal op het Europees kampioenschap in actie komt, kan bij Feyenoord voor een gelimiteerde transfersom van vier miljoen euro vertrekken. "De bal ligt bij hem. Ik heb in ieder geval geprobeerd om hem te overtuigen."

STER reclame