ProShots
NOS Voetbal

Oude bekende Til is eerste aanwinst van nieuwe trainer Slot bij Feyenoord

Guus Til is de eerste aanwinst van Arne Slot bij Feyenoord. De twee kennen elkaar al goed van een gezamenlijk dienstverband bij AZ, waar de middenvelder een kleine twee jaar geleden vertrok.

De 23-jarige Til wordt voor een seizoen gehuurd van Spartak Moskou. Op enkele formaliteiten na - de medische keuring en de officiële vrijgave vanuit Rusland - is de deal rond.

Dit seizoen speelt Til voor Freiburg, maar maakte hij de meeste speelminuten op het vierde Duitse niveau bij de reserves. De club besloot de aankoopoptie logischerwijs ook niet te lichten.

Achttien miljoen euro

Spartak legde in de zomer van 2019 een bedrag van rond de achttien miljoen euro voor hem neer. De middenvelder verlengt zijn contract in Rusland met één seizoen, waardoor hij nu tot de zomer van 2024 verbonden is aan Spartak.

ProShots
Guus Til op de training bij Spartak Moskou

Zijn vorm uit de eredivisie heeft Til de laatste twee seizoenen nooit meer kunnen evenaren. Als dynamische en ook makkelijke scorende middenvelder van AZ liet toenmalig bondscoach Ronald Koeman hem in het voorjaar van 2018 nog debuteren in het Nederlands elftal.

In de laatste twee volledige seizoenen van Til in Alkmaar was Slot assistent-trainer van John van den Brom. Kort nadat Slot aan de slag was gegaan als hoofdverantwoordelijke, zwichtte AZ voor de Russische miljoenen die op Til werden geboden.

Bij Spartak staan ook de Nederlanders Quincy Promes en Jorrit Hendrix onder contract.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl