Ajacied Antony in het shirt van Brazilië AFP

Ajax-aanvaller Antony maakt deel uit van de olympische selectie van het Braziliaanse voetbalelftal. De Amsterdammers wilden de 21-jarige Antony aanvankelijk niet afstaan, maar zijn nu toch overstag gegaan. Neymar ontbreekt in Japan.

Antony trainde deze maand al mee in de voorbereiding op het olympische toernooi, dat op 22 juli begint. Door zijn deelname aan de Spelen kan Ajax bij het begin van het nieuwe seizoen geen beroep op hem doen.

Donderdag maakte de Braziliaanse coach André Jardine zijn voltallige selectie bekend, met onder anderen de 38-jarige routinier Dani Alves. Hij gaat mee als dispensatiespeler, in tegenstelling tot Neymar.

Neymar in actie tegen Venezuela AFP

De Braziliaanse vedette is momenteel actief op de Copa América, waardoor het spelen van een extra toernooi niet haalbaar is. In 2016 pakte Neymar met Brazilië de olympische titel in Rio de Janeiro.

"We hebben geprobeerd te voorkomen dat spelers voor beide toernooien werden opgeroepen, om de clubs niet te veel te schaden", zei Jardine daarover.

Ook de 31-jarige doelman Santos van Athletico Paranaense en centrale verdediger Diego Carlos (28) van Sevilla zijn als dispensatiespelers geselecteerd.

Neymar in 2016 met zijn olympische gouden medaille AFP

STER reclame