Neymar heeft Brazilië aan de leiding gebracht ANP

Brazilië heeft ook zijn zesde WK-kwalificatiewedstrijd van de huidige campagne gewonnen. Neymar en Lucas Paqueta zorgden voor een 2-0 overwinning in Paraguay, waar al 36 jaar niet meer gewonnen werd door de vijfvoudig wereldkampioen.

Na afloop liet het elftal weten toch deel te nemen aan het toernooi om de Copa América, ondanks alle ontevredenheid over de organisatie. Het toernooi werd op het laatste moment naar Brazilië verplaatst, terwijl de coronazorgen ook daar nog erg groot zijn.

"We zijn tegen de organisatie van de Copa América, maar we zullen nooit nee zeggen tegen het Braziliaanse nationale team", lieten de spelers van de titelverdediger in een gezamenlijke verklaring weten. Zondag speelt Argentinië, dat samen met Colombia de oorspronkelijke organisator was, de openingswedstrijd tegen Chili.

Uitslagen

Paraguay-Brazilië 0-2
Colombia-Argentinië 2-2
Chili-Bolivia 1-1
Venezuela-Uruguay 0-0
Ecuador-Peru 1-2

Datzelfde Argentinië verspeelde voor de derde keer in de laatste vier wedstrijden punten, al staat Lionel Messi met zijn ploeg voorlopig nog veilig op de tweede plaats in de poule.

Het zat Messi niet mee, op bezoek bij Colombia. Door doelpunten van Cristian Romero en Lucas Paqueta stonden de Argentijnen in een vloek en een zucht met 2-0 voor, maar na de aansluitingstreffer van Luis Muriel (penalty) zagen de 10.000 toeschouwers Miguel Borja ver in de extra tijd de gelijkmaker binnen koppen.

De Colombiaanse keeper David Ospina ontpopte zich tot de grote uitblinker in het duel, door onder anderen Messi met meerdere fraaie reddingen van een goal af te houden.

STER reclame