Brazilië won in 2019 de laatste Copa America Pro Shots
Sport en corona

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol heeft de organisatie van de Copa América toegewezen aan Brazilië. Het voetbaltoernooi zou aanvankelijk in Colombia en Argentinië worden gespeeld, maar beide landen haakten af.

Het continentale kampioenschap, waaraan tien landen meedoen, kan volgens Conmebol nu volgens planning van 13 juni tot en met 10 juli worden afgewerkt.

Colombia viel eerder deze maand als eerste af vanwege de politieke onrust in het land. Zondag besloot de Conmebol ook Argentinië "vanwege de huidige omstandigheden" te schrappen. In het land werden afgelopen weekeinde opnieuw strikte lockdownmaatregelen ingevoerd na een opleving van het coronavirus.

Opvallend genoeg is de situatie in Brazilië niet veel beter. Covid-19 heeft al meer dan 460.000 Brazilianen het leven gekost en gevreesd wordt voor een nieuwe golf. President Jair Bolsonaro is zelf een tegenstander van strenge coronamaatregelen en krijgt daarvoor internationaal veel kritiek.

Conmebol is desondanks blij met de nieuwe organisator. "We bedanken president Bolsonaro, zijn team en de Braziliaanse voetbalbond voor het openen van de deuren voor het veiligste sportevenement ter wereld", aldus de voetbalfederatie. "Zuid-Amerika zal met al zijn sterren schitteren in Brazilië."

STER reclame