Bayern München en Ajax in evenwicht bij oefendebuut Berghuis

Bekijk hier de samenvatting van het oefenduel Bayern München - Ajax

Ajax heeft zaterdag het oefenduel op bezoek bij Bayern München met 2-2 gelijkgespeeld. Aanwinst Steven Berghuis kwam na ruim een uur spelen binnen de lijnen en speelde zijn eerste minuten voor Ajax.

Erik ten Hag is met zijn selectie al bijna drie weken in voorbereiding. Aangezien hij nog veel spelers miste door het EK en de Copa América kregen veel jeugdspelers de kans om zich te bewijzen in de voorgaande oefenduels.

Voorbereiding Ajax

Duels Uitslagen
Ajax - HFC 6-0
Quick '20 - Ajax 1-1
Ajax - Paderborn 4-1
Anderlecht - Ajax 0-2

Inmiddels druppelen er steeds meer Ajacieden binnen. Zo kregen Jurriën Timber en Ryan Gravenberch tegen Bayern gelijk een basisplaats, Maarten Stekelenburg, Davy Klaassen, Daley Blind en kersverse aanwinst Steven Berghuis begonnen nog op de bank.

Ook Copa América-winnaar Nicolás Tagliafico was bij de wedstrijd tegen Bayern aandachtig toeschouwer.

De Argentijnse verdediger zag zijn ploeg gelukkig op voorsprong komen. Via de kluts kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Zakaria Labyad. De aanvallende middenvelder kon vervolgens makkelijk de bal in een leeg doel schuiven.

Daarna nam Bayern München, dat nog meer beoogde basisspelers moest missen dan Ajax, het initiatief over en kwam via doelpunten van Choupo-Moting en Tanguy Nianzou op voorsprong.

Vlak voor rust had Nederlander Joshua Zirkzee nog een enorme kans laten liggen op een doelpunt. De Bayern-spits had de bal in een leeg doel voor het inschieten, maar wachtte zo lang dat Perr Schuurs het doelpunt kon voorkomen.

Victor Jensen bepaalde uiteindelijk de wedstrijd door knap de 2-2 binnen te schieten. Berghuis viel, samen met Blind, na ruim een uur in en maakte zo zijn officieuze debuut voor de Amsterdammers.

Ajax vliegt vanuit München door naar Oostenrijk voor een trainingskamp, dat zaterdag 31 juli wordt afgesloten met een wedstrijd tegen RB Leipzig.