In Wekdienst Tokio blikken we iedere ochtend kort terug op de afgelopen olympische nacht en vooruit naar het resterende dagprogramma van de Nederlandse olympiërs.

Drama en vreugde op de zesde dag van de Olympische Spelen. Zowel de roeisters Keijser en Paulis als zwemmer Arno Kamminga grepen naast het goud. Het waren twee races met twee verschillende verhalen.

Het roeiduo lag de halve race op kop, leek zonder problemen het goud te veroveren, maar dankzij een dramatisch slot moest het na een fotofinish genoegen nemen met brons en dat zorgde voor tranen van verdriet. Kamminga lag ook lang op kop, greep het zilver, maar was juist tevreden met die plak en lachte van oor tot oor.

Bekijk hier de beelden van de roeisters, van Kamminga en een totaal overzicht:

Verder verliep de nacht voor de meeste Nederlandse sporters uitstekend. De handbalsters stelden hun plek in de kwartfinales veilig na een zege op Angola. Er werd met 37-28 gewonnen van het sterkste land van Afrika.

Zwemster Femke Heemskerk bereikte voor het eerst in haar carrière een individuele olympische finale. Dat deed ze op de 100 meter vrije slag. Dolblij stond ze na afloop verslaggever Martin Vriesema te woord.

Ook wisten alle Nederlandse BMX'ers zich te plaatsen voor de halve finales. En de hockeyers wisten de kwartfinales te bereiken na het gelijkspel tegen Groot-Brittannië (2-2).

De judoka's Michael Korrel (uitgeschakeld) en Guusje Steenhuis (alleen nog kans op brons) beleefden een mindere zesde dag.

Wat kunnen we deze olympische dag nog verwachten? Een volle agenda met veel Nederlanders in actie.

Er wordt de hele ochtend gezeild en om 08.00 uur moeten beachvolleybalsters Katja Stam en Raïsa Schoon de laatste groepswedstrijd winnen om vroegtijdige uitschakeling te voorkomen. Daarna is er ook nog handboogschieten, badminton en zwemmen.

De hockeyvrouwen spelen tegen Groot-Brittannië, die wedstrijd begint om 12.00 uur. Turnster Lieke Wevers komt in actie in de meerkampfinale (12.50 uur) en beachvolleyballers Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer spelen om 15.00 uur hun laatste groepswedstrijd.

NOS

Totaalprogramma

De NOS biedt tijdens de Olympische Spelen op NPO 1 en op de stream een olympisch totaalprogramma aan. Sommige onderdelen of wedstrijden laten we van begin tot einde live zien, maar er kan ook tussen de diverse sporten worden geschakeld.

We hebben niet de rechten om naast het totaalprogramma extra livestreams aan te bieden.

STER reclame