ANP
NOS Voetbal

Feyenoord neemt afstand van 'walgelijk spandoek' gericht aan Berghuis

Feyenoord heeft afstand genomen van "de zeer kwetsende en bedreigende uitlatingen, zoals het walgelijke spandoek gericht aan Steven Berghuis dat op sociale media rondgaat". Dat schrijft de Rotterdamse club op Twitter.

Op dat spandoek staan de namen van Polletje (een eerder dit jaar geliquideerde Ajax-hooligan), Peter R. de Vries (die anderhalf week geleden werd vermoord) en Berghuis. De namen van Polletje en De Vries zijn afgevinkt, het vakje achter de naam van Berghuis is leeggelaten.

Ook waren er bij de oefenwedstrijd Feyenoord-Werder Bremen, van afgelopen zaterdag, kwetsende spreekkoren te horen. De Rotterdamse club roept op om met deze acties te stoppen.

Berghuis tekende eerder deze maand bij Feyenoords aartsrivaal Ajax en rondde daarmee zijn zeer pikante overstap af. Het is pas de vierde speler in de geschiedenis en het is pas de eerste keer sinds 1995 dat een speler van Feyenoord de directe overstap maakt naar Ajax.

Bij Ajax denk ik dat dit allemaal samenvalt.

Steven Berghuis

"Het was bekend dat ik graag nog een stap wilde maken", vertelde Berghuis vrijdag op de website van Ajax. "Bij het maken van de keuze voor een nieuwe club was ik op zoek naar mijn ontwikkeling als voetballer en daarnaast ook naar de combinatie van spelen om prijzen, spelen in de Champions League en in beeld blijven bij Oranje. Bij Ajax denk ik dat dit allemaal samenvalt."

Berghuis wordt maandag gepresenteerd in Amsterdam en sluit dan aan bij de selectie van trainer Erik ten Hag. Op 19 december staat Feyenoord-Ajax op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl