Alireza Jahanbakhsh Feyenoord / Tom Bode

Feyenoord heeft Alireza Jahanbakhsh teruggehaald naar de eredivisie. De 44-voudig international van Iran vertrok drie jaar geleden als topscorer van Nederland voor negentien miljoen euro naar Brighton & Hove Albion, maar had weinig perspectief meer bij de club uit de Engelse Premier League.

De 27-jarige Jahanbakhsh tekent voor drie seizoenen bij Feyenoord, met een optie voor een extra jaar. Zo hebben de Rotterdammers snel ingespeeld op het vertrek van Steven Berghuis naar Ajax.

Opvallend is dat Jahanbakhsh gepresenteerd werd als nieuwe nummer negen van de Rotterdammers, terwijl dat shirt nog aan Nicolai Jørgensen toebehoort. Dat de Deense spits mag vertrekken uit De Kuip, werd daarmee nogmaals benadrukt.

Trainer Arne Slot werkte ook bij AZ al samen met Jahanbakhsh, die ooit door NEC naar Nederland werd gehaald.

Transfersom onder de vijf miljoen

Naar verluidt betaalt Feyenoord nu nog geen vijf miljoen voor de vleugelaanvaller, die de laatste twee seizoenen amper nog aan spelen toekwam in de Premier League. Eerder al liet de Engelse club middenvelder Davy Pröpper transfervrij naar PSV vertrekken.

Jahanbakhsh is na Guus Til en Marcus Pedersen de derde aanwinst van Slot, daartegenover staat dus het vertrek van basiskracht Berghuis.

Tevens maakte Feyenoord op ludieke wijze bekend dat Orkun Kökcü het shirt met nummer tien van de voormalige aanvoerder overneemt. Met een knipoog naar het uitgelekte WhatsApp-gesprek, waarin het naderende vertrek van Berghuis bekend werd.

STER reclame