MediaTV
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Kilometerslange erehaag voor doodgereden Rotterdamse motoragent

Honderden agenten en andere betrokkenen hebben vandaag in Rotterdam afscheid genomen van een omgekomen collega. De 47-jarige motoragent werd vorige week in het Waalhavengebied gedood bij een aanrijding met een vrachtwagen.

De motoragent is vanochtend onder politiebegeleiding vanuit zijn huis in Capelle aan den IJssel naar Rotterdam The Hague Airport gebracht. Bij het vliegveld stonden onder meer burgemeester Aboutaleb, demissionair minister Grapperhaus en de chef van de Rotterdamse politie Westerbeke.

MediaTV
Burgemeester Aboutaleb en demissionair minister Grapperhaus

Langs de route vormden agenten een kilometerslange erehaag:

Kilometerslange erehaag voor Rotterdamse motoragent

De 47-jarige motoragent van de Rotterdamse verkeerspolitie kwam op woensdag 7 juli in botsing met een vrachtwagen. De bestuurder reed vervolgens door. Later op de dag werd de vrachtwagen teruggevonden en werd de 45-jarige verdachte aangehouden in Melissant. De aanrijding gebeurde mogelijk expres, stelde justitie vorige week vrijdag op basis van aanwijzingen. De chauffeur zit nog vast.

Het enige wat we kunnen doen, is zo mooi en respectvol mogelijk afscheid nemen van een lid van onze familie. Want het overkomt één van ons, maar het raakt ons allemaal.

collega van omgekomen agent

"Je hikt tegen zo'n dag aan", zegt een van de aanwezige agenten tegen regionale omroep Rijnmond. "Het enige wat we kunnen doen, is zo mooi en respectvol mogelijk afscheid nemen van een lid van onze familie. Want het overkomt één van ons, maar het raakt ons allemaal."

Een andere agent vult aan: "de schok van het verliezen van een maat is met niets te vergelijken." Een derde collega zegt: "We hebben veel motor gereden samen, maar het contact verwaterde. Toen ik hoorde dat hij de motorrijder was die is omgekomen, kon ik een minuut lang niets meer zeggen of doen. Het was een fantastische gozer. Die man verdient dit afscheid. Ik sta met al mijn vezels klaar om hem de laatste eer te bewijzen."

Chauffeur eerder betrokken bij ongelukken

De aangehouden vrachtwagenchauffeur was eerder betrokken bij twee ongelukken. Zo reed hij in 2015 een motoragent van de Rotterdamse politie aan, die daarbij zijn rechterarm kwijtraakte. Ook was de man uit Melissant betrokken bij een ongeluk vorig jaar in Rockanje. Een fietsster stak in juli 2020 onverwacht over en kwam om het leven. Na een reconstructie is vast komen te staan dat de chauffeur de aanrijding niet hadden kunnen voorkomen. Wel was de vrachtwagen te zwaar beladen. Mogelijk wordt het transportbedrijf hiervoor nog vervolgd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl