Memphis Depay in het shirt van Oranje EPA

Terwijl Memphis Depay zich met het Nederlands elftal voorbereidt op het derde EK-duel, heeft FC Barcelona de komst van de Nederlandse aanvaller aangekondigd. De club van trainer Ronald Koeman meldt dat Depay een contract gaat tekenen tot en met seizoen 2022/2023.

Drie dagen geleden meldde Depay al dat zijn transfer naar Barcelona aanstaande was:

Depay draait er niet omheen: 'Er zijn dingen gaande, hou het nieuws in de gaten'

De 27-jarige Depay, die door zijn aflopende contract bij Olympique Lyonnais transfervrij is, wordt al een jaar in verband gebracht met Barcelona, waar Ronald Koeman aan het roer staat.

Depay heeft nooit een geheim gemaakt van zijn wens om naar Barcelona te vertrekken. "Ik heb altijd al gezegd dat ik het heel mooi zou vinden om voor Barcelona of Koeman te spelen."

Hardnekkige geruchten

Onder Koeman als bondscoach groeide Depay uit tot de absolute smaakmaker van Oranje, met een bijzonder hoog rendement als centrale spits. Sinds Koeman vorig jaar het Nederlands elftal verruilde voor zijn droombaan bij Barcelona, kwamen ook de geruchten over Depay op gang.

Die werden de laatste weken steeds hardnekkiger, zeker toen via de online fanshop van Barcelona al even shirts met de opdruk 'Memphis' werden aangeboden.

STER reclame