ANP
NOS Voetbal

Depay laat doorschemeren dat toptransfer naar Barcelona aanstaande is

De transfer van Memphis Depay naar Barcelona is slechts nog een kwestie van tijd. Tegenover NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg laat de aanvaller van het Nederlands elftal doorschemeren dat er slechts nog enkele formaliteiten moeten worden afgehandeld.

"Er zijn dingen gaande, hou het nieuws in de gaten", zegt Depay als hem gevraagd wordt naar zijn toekomst. "Maar ik heb nog niks getekend."

Depay draait er niet omheen: 'Er zijn dingen gaande, hou het nieuws in de gaten'

Depay, die door zijn aflopende contract bij Olympique Lyonnais transfervrij is, wordt al een jaar in verband gebracht met Barcelona. De Catalaanse club kampt echter met een enorme schuldenlast, waardoor de overgang niet eerder kon worden beklonken.

Nu lijkt weinig de overgang nog in de weg te staan. Of de 27-jarige Depay nog andere clubs verwacht die zich serieus in de strijd om zijn handtekening gaan melden? "Ik denk het niet."

Hereniging met Koeman

Dat Depay een voorkeur heeft voor een overstap naar Camp Nou, is allang geen nieuws meer. "Ik heb altijd al gezegd dat ik het heel mooi zou vinden om voor Barcelona of Koeman te spelen."

Onder Ronald Koeman als bondscoach groeide Depay uit tot de absolute smaakmaker van Oranje, met een bijzonder hoog rendement als centrale spits. Sinds Koeman vorig jaar het Nederlands elftal verruilde voor zijn droombaan bij Barcelona, kwamen ook de geruchten over Depay op gang.

Die worden steeds hardnekkiger, zeker toen afgelopen week via de online fanshop van Barcelona al even shirts met de opdruk 'Memphis' werden aangeboden. Ja, dat had Depay ook meegekregen. Maar dat was volgens hem nog iets te voorbarig. "Volgens mij was de website daarna wel on lock."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl