NOS VoetbalAangepast

Koeman blijft toch trainer van Barcelona, functie voor Jordi Cruijff in organisatie

De soap rond Ronald Koeman bij Barcelona is voorlopig ten einde. De Catalanen hebben de zoektocht naar een nieuwe trainer beëindigd, waarna voorzitter Joan Laporta in een overleg heeft laten weten dat het doorlopende contract van de Nederlander wordt gerespecteerd.

Alfred Schreuder en Henrik Larsson blijven de assistenten en ook Jordi Cruijff krijgt een rol bij de club. Het aanblijven van Koeman werd op de bestuursvergadering van donderdagmiddag bekrachtigd.

Laporta bevestigt dat Koeman de coach van FC Barcelona blijft

"Na deze periode van bezinning die we met Koeman hebben gehad, willen we mededelen dat we hebben afgesproken dat we het huidige contract voortzetten. We zijn tevreden dat de gesprekken hun vruchten hebben afgeworpen", bevestigde Laporta later het nieuws aan de verzamelde pers.

Wijnaldum en Depay

Nu de positie van Koeman is veiliggesteld, lijkt het ook een kwestie van tijd dat de transfers van Georginio Wijnaldum en Memphis Depay naar Camp Nou worden afgerond. Beide Oranje-internationals zijn aankomende zomer transfervrij, dus voor het financieel geplaagde Barcelona buitenkansjes. Diverse media berichtten al dat de spelers een akkoord naderden met de club.

Winkels: 'Koeman en staf beginnen in elk geval aan het nieuwe seizoen'

De positie van de 58-jarige Koeman stond hevig ter discussie nadat Barcelona afgelopen seizoen alleen de Copa del Rey had weten te winnen. In de competitie werd in de slotfase de titel verspeeld en Europees speelde Barça geen rol van betekenis.

De in maart gekozen Laporta twijfelde openlijk of Koeman de club weer naar de Europese top kon loodsen.

Wat dan weer in het voordeel van Koeman werkte, was dat hij vanwege de financiële situatie amper gelegenheid kreeg het elftal naar zijn hand te zetten. Bovendien wilde sterspeler Lionel Messi vorig jaar nog vertrekken, dus ook kan worden gesteld dat Koeman het naar omstandigheden helemaal nog niet zo slecht heeft gedaan.

Mede door alle wilde speculaties in de Spaanse media kreeg de zaak-Koeman bijna dagelijks weer een andere wending.

Anderhalve week geleden bracht de NOS een bezoek aan Ronald Koeman in Barcelona:

Op bezoek bij Koeman in roerig Barcelona: 'De nuance ontbreekt hier'

Intussen roerde Barcelona zich wel nadrukkelijk op de transfermarkt. Verdediger Emerson Royal kwam van Real Betis, Eric García en Sergio Agüero werden transfervrij overgenomen van Manchester City.

De komst van laatstgenoemde zou volgens ingewijden ook een doorslaggevende factor kunnen zijn om Messi nog te verleiden tot een langer verblijf in Barcelona.

Terugkeer Cruijff

Tevens bevestigde Barcelona dat oud-speler Jordi Cruijff terugkeert bij de club. Cruijff, die onder de hoede van zijn vader midden jaren negentig nog even in de hoofdmacht speelde, krijgt een rol in de organisatie toebedeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl