NOS Voetbal

Barça-preses Laporta: 'Intentie om contract Koeman te respecteren'

Barça-voorzitter Laporta: 'Wil is er om contract Koeman te respecteren'

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta heeft de wil uitgesproken om door te gaan met Ronald Koeman als coach. "Hij heeft een doorlopend contract en de intentie is om dat te respecteren", zei Laporta tijdens de presentatie van de nieuwe Argentijnse spits Sergio Agüero.

Volgens de voorzitter is er sprake van een bezinningsperiode na het evaluatiegesprek dat Laporta vorige week voerde met Koeman en zijn zaakwaarnemer Rob Jansen. "We hebben afgesproken elkaar over zeven tot tien dagen opnieuw te zien. We hebben permanent contact, laten we kijken hoe deze gesprekken zich ontwikkelen. Maar ik kan melden dat ze goed verlopen."

Barcelona-voorzitter Joan Laporta heeft de intentie uitgesproken om door te gaan met Ronald Koeman

In zijn eerste seizoen bij Barcelona won Ronald Koeman nog wel de beker, maar het kampioenschap werd, na eerst een indrukwekkende inhaalrace op Atlético Madrid, in de laatste weken verspeeld. In de Champions League waren de achtste finales (met Paris Saint-Germain als tegenstander) het eindstation. Het leidde tot speculaties over een voortijdig ontslag van Koeman, wiens contract nog doorloopt tot de zomer van 2022.

Helemaal omdat Laporta in eerste instantie weigerde het volledige vertrouwen in Koeman uit te spreken, tot onvrede van het Nederlandse kamp. Beide partijen voerden een evaluatiegesprek, waarna Spaanse media het ontslag van Koeman verwachtten. Dat bleef uit, maar de toekomst van Koeman bij Barcelona is dus nog altijd onzeker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl