Ronald Koeman AFP

Een bizarre wending in de verhalen rondom Ronald Koeman en FC Barcelona. Volgens de doorgaans goed ingevoerde televisiezender TV3 is Koeman dinsdagavond verteld dat de club 'vijftien dagen op zoek zal gaan naar een nieuwe trainer en als dat niet lukt, mag Koeman blijven'.

Koeman moest dinsdagavond met zijn zaakwaarnemer Rob Jansen op audiëntie bij voorzitter Joan Laporta. Aanvankelijk leek het erop dat de Nederlandse trainer mocht blijven. Woensdagmiddag komt de Catalaanse TV-zender echter met een andere versie.

Koeman, een legende in Barcelona vanwege de winnende treffer in de Europa Cup I-finale tegen Sampdoria in 1992, heeft nog een contract tot medio 2022. Laporta is echter niet tevreden over de prestaties van de hoofdmacht in het afgelopen seizoen. Hij kondigde vorige week een aantal "noodzakelijke"' veranderingen en beslissingen aan.

FC Barcelona eindigde afgelopen seizoen als derde in La Liga. Onder leiding van Koeman werd wel de beker gewonnen. In de Champions League was Paris Saint-Germain in achtste finales te sterk.

De Nederlandse trainer uitte afgelopen vrijdag zijn onvrede over het gebrek aan steun van de clubleiding. Hij deed tevens zijn beklag over de macht van sommige Spaanse media, die Koeman hard aanpakken en al geruime tijd speculeren over zijn ontslag.

Jansen liet woensdag tegenover het Spaanse radiostation Cadena SER weten dat hij 'gelooft dat Koeman bij Barcelona zal blijven'.

Dinsdagavond rommelde het al flink in Camp Nou. Correspondent Edwin Winkels postte de gehele avond bij het stadion.

Winkels: 'Koeman zei, ik ben niet ontslagen, we praten binnenkort verder'

STER reclame