NOS VoetbalAangepast

Barcelona-voorzitter zet meer kwaad bloed in kamp-Koeman: 'Onzin!'

Barcelona-voorzitter Laporta: 'Praten met veel respect met Koeman'

Ronald Koeman weet nog altijd niet waar hij aan toe is bij Barcelona. De persconferentie die clubvoorzitter Joan Laporta vrijdagochtend gaf, bood geen uitsluitsel over het lot van de trainer, maar inmiddels is wel pijnlijk duidelijk dat de verhoudingen flink verstoord zijn.

"We treffen Koeman volgende week opnieuw om over de toekomst te praten", liet Laporta weten. Eerder was al naar buiten gekomen dat Koeman alleen mag blijven als Laporta binnen vijftien dagen geen andere trainer heeft gevonden.

'Onzin!'

Laporta haalde zich vandaag de woede van het kamp-Koeman op de hals met de melding dat de Nederlander deze week in het ziekenhuis opgenomen zou zijn geweest met hartproblemen. Koemans zaakwaarnemer Rob Jansen verwees die bewering tegenover de NOS naar het rijk der fabelen: "Onzin!"

De trainer had slechts zijn bloeddruk laten meten, zoals dat vaker gebeurt sinds de hartkatheterisatie die hij een jaar geleden onderging. Terwijl de woorden van Laporta, die stress leek te willen suggereren, nog moesten indalen, zat Koeman al in het vliegtuig naar Nederland voor familiebezoek.

Op Twitter deelde het management van Ronald Koeman vrijdagmiddag een sneer uit haar Laporta.

"We hebben maximaal respect voor Koeman en hij is een echte professional", roemde de eerder dit jaar als preses teruggekeerde Laporta de Nederlander vrijdagochtend. Hij haalde daarbij het beslissende doelpunt van Koeman aan in de Europacup 1-finale van 1992 op Wembley tegen Sampdoria.

"Ronald heeft nog een contract dat nog een jaar doorloopt. Maar wij hebben hem niet als trainer aangesteld. Hij zat hier dus al. Er zullen dus gesprekken nodig zijn om er zeker van te zijn dat we allemaal dezelfde ideeën over de nieuw te vormen ploeg hebben."

Messi

Ook over Lionel Messi kon Laporta geen concrete mededelingen doen. De onderhandelingen met de Argentijnse sterspeler die al zijn hele leven bij de Catalanen voetbalt maar een aflopend contract heeft, zijn nog in volle gang. "Er is nog niks getekend, maar Messi houdt van de club."

Wel bekende hij dat Barcelona financieel aan beperkingen gebonden is. "We kunnen Messi alleen maar een aanbod binnen onze mogelijkheden doen. Hij kan elders meer verdienen. maar ik ben er zeker van dat hij onze inspanningen waardeert en graag wil blijven."

Ronald Koeman na zijn korte gesprek met Joan Laporta afgelopen dinsdag

Laporta liet weten dat er achter de schermen hard aan de nabije toekomst gewerkt wordt. "We beginnen aan een nieuw project waarvan we overtuigd zijn dat het de fans veel plezier zal opleveren."

Volgende week, zo beloofde hij, zullen nieuwe aanwinsten voor de ploeg gepresenteerd worden. "Mijn boodschap aan de Barcelona-supporters is dat ze geduld moeten hebben, maar ook optimistisch moeten blijven en de overtuiging moeten houden dat het komende seizoen succesvol zal zijn."

Ronald Koeman maakt vrijdagmiddag een statement op Facebook en Twitter. "Geloof niet alles wat je hoort. Ik ben gezond, dat is het enige wat telt in het leven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl