NOS Voetbal

Depay hoopt dat Koeman bij Barça blijft: 'Sowieso voor hemzelf'

Depay hoopt dat Koeman bij Barça blijft: 'Sowieso voor hemzelf'

Toen Ronald Koeman in augustus vorig jaar stopte als bondscoach en begon bij FC Barcelona, kwamen de geruchten snel op gang. Een maand later leek Memphis Depay de eerste aankoop van Koeman te worden. Dat gebeurde niet, maar de aanvaller staat, na vierenhalf jaar Olympique Lyonnais inmiddels transfervrij, nog steeds in de belangstelling van de Catalaanse club.

"De interesse is daar...", stelt Depay aan de rand van het trainingsveld van Oranje in de Zeisterbossen.

Of Koeman komend seizoen nog trainer is van Barcelona, is gezien de recente berichten uit Catalonië maar de vraag. Depay hangt zijn eventuele transfer naar Barcelona echter niet op aan het aanblijven van Koeman.

AFP
Memphis Depay heeft zijn laatste wedstrijd voor Olympique Lyonnais gespeeld

"Ik denk niet dat dat uitmaakt als een club als Barcelona interesse heeft", zegt Depay. "Het is een fantastische club, maar er zijn meer mooie clubs. Ongeacht waar ik heen ga, zou ik het mooi vinden als Koeman daar blijft. Sowieso voor hemzelf."

'Honderd procent focus op Oranje'

Depay heeft een bijzondere band met Koeman. De oud-bondscoach maakte hem als centrumspits de belangrijkste man in de aanval van Oranje en die betaalde dat vertrouwen op zijn beurt dubbel en dwars terug.

Met Koemans opvolger Frank de Boer staat de 27-jarige Depay nu aan de vooravond van het EK, zijn tweede grote toernooi na het WK van 2014. Aan een transfer wil hij de komende weken even niet denken. "Nu honderd procent focus op Oranje."

'We doen mee'

De aanvaller kijkt vol optimisme naar het EK. "Het is een toernooi, hè? En dan zie je, zo is in het verleden ook al gebleken, dat Nederland ver kan komen. Dat willen we nu weer doen. Ik denk dat dit team veel kan. Daar moeten we op vertrouwen en dat moeten we laten zien."

Tot de favorieten voor de Europese titel rekent Depay het Nederlands elftal echter niet. Die rol is in zijn ogen weggelegd voor België, Frankrijk en toch ook Engeland. "Maar we doen wel mee. Dat moeten we ook uitstralen. En dat gaan we ook doen zodra we op het veld staan. We zijn er eindelijk weer bij en daar is iedereen superblij om. Maar nu is het tijd om te laten zien waaróm we erbij zijn."

Kijk hieronder naar Memphis Depay over de kansen van Oranje op het EK.

Depay vol vertrouwen voor EK: 'Geen favoriet, maar we doen mee'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl