NOS Nieuws

Wekdienst 5/6: Musea, theaters en bioscopen open • AstraZeneca-weigeraars maken nieuwe afspraak

Goedemorgen! Een nieuwe reeks versoepelingen gaat vandaag in: musea, theaters en bioscopen gaan weer open. En restaurants mogen weer binnen mensen ontvangen.

Het weer vandaag: de dag begint met veel bewolking en op veel plaatsen valt af en toe regen. In de loop van de dag neemt de kans op regen af en vooral in het westen breekt de zon door. Met 16 tot 20 graden is het een stuk koeler.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vandaag is het dan eindelijk zo ver: we mogen weer naar het theater, de bioscoop en het museum. Veel poppodia en theaters zijn nogal overvallen door de vervroegde heropening, maar bioscopen hebben genoeg films klaarliggen. Ook voor de restaurants goed nieuws: er mogen weer klanten naar binnen, maximaal vijftig en met niet meer dan vier aan één tafel. En een reservering, gezondheidscheck en vaste zitplaats zijn verplicht.
  • Mensen die hun AstraZeneca-vaccin hebben geweigerd kunnen vanaf vandaag een nieuwe afspraak maken voor een prik met een ander vaccin.
  • De Nederlandse hockeyvrouwen beginnen aan het EK met een wedstrijd tegen Ierland. De wedstrijd is vanaf 15.15 uur live te volgen via NOS.nl, in de NOS-app en op NPO 1.
  • Max Verstappen rijdt in Bakoe de kwalificatie van de Grote Prijs van Azerbeidzjan. Red Bull Racing maakte op de eerste trainingsdag een goede indruk. Verstappen kwam in de eerste sessie tot de snelste tijd en Sergio Pérez deed dat in de tweede sessie.

Wat heb je gemist?

PVV-Kamerlid Dion Graus wordt opnieuw beschuldigd van seksuele intimidatie en machtsmisbruik. Een voormalige fractiemedewerker zegt dat Graus haar heeft gedwongen tot "heel veel ernstige dingen", meldt NRC. Het Kamerlid weerspreekt de beschuldigingen.

De jonge vrouw meldde volgens de krant in februari het misbruik bij toenmalig Kamervoorzitter Khadija Arib en een vertrouwenspersoon van de Tweede Kamer. Het is niet duidelijk wat de vrouw bedoelt met de "heel veel ernstige dingen" waar Graus haar toe zou hebben gedwongen. Ze zegt verder dat hij haar ging stalken, nadat ze hem had afgewezen.

Graus ontkent dat hij de oud-fractiemedewerker heeft misbruikt. Tegen NRC spreekt hij over een complot van een deel van de PVV-fractie tegen hem.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Naar welk land kunnen we veilig op vakantie? De reisadviezen voor sommige vakantielanden zijn grillig, waardoor veel reizigers afwachtend zijn met boeken. Velen vrezen voor een 'knipperlichtzomer'. "Het hele leuke gaat er een beetje af".

Vrees voor 'knipperlichtzomer': naar welk land kunnen we veilig op vakantie?

Fijne zaterdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl