Max Verstappen in actie in Bakoe AFP

Het Formule 1-team van Mercedes lijkt na de eerste trainingsdag voor de Grand Prix van Azerbeidzjan de zaken nog niet op orde te hebben. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas stelden teleur.

Red Bull Racing maakt in Bakoe wel een goede indruk. Max Verstappen kwam in de eerste sessie tot de snelste tijd en Sergio Pérez deed dat in de tweede sessie.

"Doe wat je denkt te moeten doen, maar ik kan op dit moment niet sneller", mopperde Hamilton over de boordradio tegen zijn monteur over het gebrek aan snelheid tijdens de tweede vrije training.

Problemen nog niet weg

Hoewel tijden niet alles zeggen in een vrije training, kwam Hamilton niet verder dan de elfde tijd in de tweede training, Bottas werd zestiende. Daarmee lijken de problemen voor Mercedes, dat twee weken geleden in Monaco ook tegenviel, nog niet weg.

WK-leider Verstappen was de dag al goed begonnen met de snelste tijd in de eerste vrije training, ondanks dat hij in die sessie meerdere keren flink werd gehinderd.

"Bakoe is nooit makkelijk", liet Verstappen eerder deze week al weten. "We rijden met weinig neerwaartse druk vanwege dat enorm lange rechte stuk. Daardoor zijn de bochten lastig. Het is zeker niet mijn favoriete baan."

De Limburger toonde zich vrijdag na de tweede vrije training behoorlijk tevreden over de prestaties van de RB16B. "Als team staan we er tot nu toe goed op. Daar ben ik erg blij mee. Nu eens kijken hoe we zaterdag presteren."

Net als in Monaco waren de Ferrari's van Charles Leclerc (tweede en vierde) en Carlos Sainz (twee keer derde) ook weer rap in de vrije trainingen. Leclerc verloor in de tweede vrije training wel een keer de controle en parkeerde zijn Ferrari in de muur. Het kostte de Monegask zijn voorvleugel.

Red Bull-coureur Pérez kreeg na de tweede vrije training nog een geldboete van 200 euro van de wedstrijdleiding omdat hij in de pitstraat de maximumsnelheid van 80 kilometer per uur met 1,7 had overtreden.

GP Azerbeidzjan bij de NOS

Zaterdagochtend (11.00 uur) staat de derde vrije training op het programma, gevolgd door de kwalificatie om 14.00 uur. De race is zondag om 14.00 uur te volgen via een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app en via flitsen in Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Uitslag tweede vrije training GP Bakoe

STER reclame