Ondergelopen straten in Bergeijk
NOS NieuwsAangepast

Veel overlast in midden en zuiden door hoosbuien

Het noodweer dat over het zuiden en midden van Nederland trekt, leidt op meerdere plaatsen tot wateroverlast. Het KNMI had voor Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Zuid-Holland en Gelderland code geel afgekondigd, maar die waarschuwing is inmiddels ingetrokken.

Uit onder meer Eindhoven, Geldrop, Valkenswaard, Eersel, Bergeijk en Waalre komen beelden van ondergelopen straten. De spoorbrug in Geldrop is onder water gelopen.

Sommige auto's kwamen vast te staan:

Overlast in Zuid-Nederland door noodweer

In Eersel liep onder meer een café onder water. In Eindhoven moest de politie de Elisabethtunnel afsluiten omdat een auto vast was geraakt. Ook op andere plaatsen in de stad zorgden ondergelopen tunnels voor overlast, zoals in de Noord Brabantlaan. Auto's kwamen vast te zitten en mensen moesten wagens duwen om ze los te krijgen.

Op sommige plekken in Eindhoven kwamen putdeksels omhoog, melden bewoners:

Ook uit Zeeland komen meerdere berichten over ondergelopen straten. In Venlo kwamen vier appartementen blank te staan door de hevige regen, meldt 1Limburg.

In Doetinchem sloeg de bliksem in op het dak van een woning. Daardoor is de schoorsteen van het huis gebarsten.

De beschadigde schoorsteen in Doetinchem

De buien trokken gisteravond vanuit het zuiden over ons land, lokaal met onweer, hagel en veel regen in korte tijd. In de loop van de nacht nemen ze in kracht af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl