Kim Polling maakt bezwaar tegen het besluit van de selectiecommissie ANP

Ook het bondsbestuur van Judo Bond Nederland (JBN) heeft het bezwaar van Kim Polling tegen de beslissing om haar niet te selecteren voor de Olympische Spelen ongegrond verklaard.

Eerdere bezwaren van Polling werden door de selectiecommissie en de bezwaarcommissie al ongegrond verklaard. Ze gaat nu definitief niet naar Tokio.

"Ik ben daarover enorm teleurgesteld", stelt Polling. "En daarnaast verbijsterd over de tenenkrommende reactie die ik vandaag heb ontvangen en over het verloop van de bezwaarprocedure. In drie instanties - selectiecommissie, bezwaarcommissie en het bondsbestuur - zijn de olympische coaches, wiens input doorslaggevend is geweest, niet bevraagd. In geen enkele van die drie stappen is de zaak dus inhoudelijk opnieuw bekeken."

'Ik scoor simpelweg beter'

Polling kreeg eind april te horen dat ze niet naar de Spelen zou gaan. De selectiecommissie van JBN geeft in de klasse tot 70 kilogram de voorkeur aan Sanne van Dijke. Volgens Polling zijn er in de selectieprocedure fouten gemaakt, onder meer in het gebruik van statistieken. "Ik scoor simpelweg beter", zei ze hier eerder over.

In onderstaande video legde Kim Polling op 24 mei uit welke fouten er in haar ogen zijn gemaakt.

Bezwaar Polling tegen olympisch ticket Van Dijke: 'Ik scoor simpelweg beter'

"Alles afwegende komt het bondsbestuur tot de conclusie dat de kwalificatieprocedure op juiste wijze is gevolgd en de keuze om Sanne van Dijke te selecteren op juiste wijze tot stand is gekomen", luidt de verklaring van de bond. "Ook is volgens het bondsbestuur niet gebleken dat de keuze voor Van Dijke naar algemene maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar is."

'Batterij opladen en snel weer voor medailles gaan'

In de klasse tot 70 kilogram behoort zowel Polling als Van Dijke tot de wereldtop. Elk land mag per gewichtsklasse echter maar één judoka afvaardigen naar Tokio.

"Ik ben toch blij dat ik de tijd en energie in dit bezwaar heb gestoken", besluit Polling. "Net als op de mat, heb ik er alles aan gedaan, en kan ik mezelf recht aankijken in de spiegel. Ik hoop dat dat voor alle betrokkenen geldt. De komende tijd zal ik gebruiken om dit te verwerken en de batterij op te laden om daarna weer snel medailles te winnen."

STER reclame