Kim Polling ANP

Kim Polling doet niet mee aan de wereldkampioenschappen judo, die van 6 tot en met 13 juni in Boedapest plaatsvinden. Polling, die zou uitkomen in de klasse tot 70 kilogram, mist door alle selectieperikelen rond de Olympische Spelen de afgelopen tijd de juiste focus voor het evenement.

"Fysiek had ik mee kunnen doen, maar ik krijg het niet voor elkaar om de focus op het WK te leggen", zegt Polling die inmiddels in een strijd is verwikkeld naast de mat.

De judoka kreeg eind april te horen dat ze niet naar de Olympische Spelen in Tokio zou gaan. De selectiecommissie van Judo Bond Nederland gaf in de klasse tot 70 kilogram de voorkeur aan Sanne van Dijke.

Beide judoka's behoren in hun klasse tot de wereldtop, maar een land mag voor het olympisch toernooi maar één judoka per klasse inschrijven. "Er is maar één toernooi waarop ik nog nooit een medaille heb gewonnen en dat zijn de Olympische Spelen", zegt Polling.

Bezwaar

De judoka legt zich niet neer bij de besluitvorming die vooraf is gegaan aan de selectie van Van Dijke. Polling is van mening dat er in de selectieprocedure diverse fouten zijn gemaakt en tekende bezwaar aan. De bezwaarcommissie van de judobond stelde haar afgelopen week in het ongelijk, maar daar is Polling op haar beurt weer tegen in bezwaar gegaan.

Polling legde in onderstaande video uit waarom ze bezwaar aantekende:

Bezwaar Polling tegen olympisch ticket Van Dijke: 'Ik scoor simpelweg beter'

Polling: "Sinds 27 april vecht ik als een leeuw om erachter te komen of het selectiemoment eerlijk is verlopen en waarom de commissie tot de conclusie is gekomen dat ik geen significant onderscheid aantoon op de statistieken."

De judoka meent dat ze wél dat onderscheid heeft aangetoond. De judobond meldt dat het bestuur conform de bezwaarprocedures uiterlijk vrijdag 4 juni 2021 een beslissing neemt.

STER reclame