Kim Polling ANP

Judoka Sanne van Dijke gaat in de klasse tot 70 kilogram gewoon naar de Olympische Spelen in Tokio. Concurrente Kim Polling had bij de bezwaarcommissie van de judobond beroep aangetekend tegen het olympische ticket voor Van Dijke. Maar vrijdag besloot de commissie dat Polling geen gelijk heeft en het ticket in het bezit van Van Dijke blijft.

Volgens Polling waren er in de selectieprocedure meerdere zaken fout gegaan: de statistieken waren niet volledig, er was niet van tevoren duidelijk gemaakt dat de laatste toernooien het zwaarst zouden tellen en de manier waarop de sterkte van iedere tegenstander is berekend, klopte volgens Polling niet.

Polling legde in onderstaande video uit waarom ze bezwaar aantekende:

Bezwaar Polling tegen olympisch ticket Van Dijke: 'Ik scoor simpelweg beter'

De bezwaarcommissie is echter tot de conclusie gekomen dat de werkwijze van de selectiecommissie is verlopen conform het beleid en ziet onvoldoende gronden om de toewijzing van het olympisch ticket te herzien.

Kloosterboer opgelucht

Tjaart Kloosterboer, directeur topsport van de judobond en voorzitter van de selectiecommissie, reageert opgelucht op het besluit. "Het was en is een van de lastigste besluiten die ik heb moeten nemen. Zowel Sanne als Kim is in staat een olympische medaille te winnen, maar helaas mag er maar één gaan. Ik gun beide dames dat ze zich nu volledig kunnen richten op het werk dat op de mat plaatsvindt."

Polling kan zich volgens de bezwaarprocedure nog wenden tot het bondsbestuur voor een finaal besluit. Het is nog niet bekend of Polling gebruik maakt van deze mogelijkheid.

STER reclame