AFP

Serena Williams heeft met de nodige moeite de derde ronde van Roland Garros bereikt. De 23-voudig grandslamwinnares versloeg de Roemeense Mihaela Buzarnescu met 6-3, 5-7, 6-1.

De 39-jarige Williams veroverde drie titels in Parijs, waarvan de eerste maar liefst 19 jaar geleden. Op weg naar dit toernooi speelde ze drie partijen op gravel en daar won ze er maar één van.

Buzarnescu, die in de eerste ronde de Nederlandse Arantxa Rus uitschakelde, had weinig in te brengen in de eerste set. Maar in de tweede set dwong de nummer 174 van de wereld de als achtste geplaatste Williams steeds meer tot fouten. De Amerikaanse, die matig bewoog, hervond toch haar ritme en kwam in de derde set niet meer in de problemen.

Record Court

Williams probeert in Parijs opnieuw recordhouder Margaret Court, goed voor 24 grandslamtitels, te evenaren. De laatste eindzege van Williams op een grand slam dateert van begin 2017, toen ze de Australian Open won. In de derde ronde neemt de Amerikaanse het op tegen haar landgenote Danielle Collins.

Aryna Sabalenka AFP

De als derde geplaatste Wit-Russische Aryna Sabalenka ontdeed zich eveneens met de nodige moeite van haar opponente, landgenote Aliaksandra Sasnovitsj. Sabalenka sloeg Sasnovitsj uiteindelijk met 7-5, 6-3 naar huis.

De partij begon merkwaardig met drie breaks op eigen service van beiden. Het was Sabalenka die uiteindelijk pas in de zevende game haar eigen service wist te verzilveren. Sasnovitsj verspeelde in het vervolg de eerste set door opnieuw haar service te verkwanselen.

Het foutenfestival hield ook in de tweede set aan. Sabalenka verloor drie van haar servicebeurten, Sasnovitsj maar liefst vier. Het bleek de nekslag voor de nummer 103 op de wereldranglijst.

Succes Azarenka na zes jaar

Viktoria Azarenka wist voor het eerst in zes jaar door te dringen tot de derde ronde van Roland Garros. De Wit-Russin won met 7-5, 7-5 van het Deense talent Clara Tauson.

Viktoria Azarenka verslaat de jonge Deense Clara Tauson AFP

De 18-jarige Tauson maakte in september op het toen uitgestelde Roland Garros haar grandslamdebuut en won toen meteen in een thriller van Jennifer Brady (9-7 in de derde set). Op haar tweede grandslamtoernooi kon ze echter niet voor een verrassing zorgen, al maakte ze het Azarenka bij vlagen wel lastig.

De Wit-Russin (WTA-16) werd drie keer gebroken door de Deense (WTA-90), maar stond er op de beslissende momenten. Zo brak ze Tauson op 5-5 in de eerste set en op 4-4 in de tweede set.

STER reclame